HGS ve OGS geçiş ihlalleri artık e-Devlet üzerinden görülebilecek - Son Dakika
Ekonomi

HGS ve OGS geçiş ihlalleri artık e-Devlet üzerinden görülebilecek

E-devlet'te uygulamaya alınan yeni hizmet araç sahiplerini çok sevindirecek. Bundan böyle HGS ve OGS geçiş ihlallerine ilişkin cezalar e-Devlet üzerinden görülebilecek. İhlal yapan sürücüler 15 gün içinde iki kez bilgilendirilecek. Böylece araç sahiplerinin yıllardır dert yandığı katlanarak artan cezaların da önüne geçilecek.

10.03.2021 13:40  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sürücüler için farkındalık yaratan e-Devlet'te Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) Borç ve Bilgilendirme Hizmeti uygulamasını hayata geçirdi.

ARTIK E-DEVLET'TEN ÖĞRENİLEBİLECEK

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların HGS ve OGS bakiyesi yeterli olmadığı zamanlarda yaptıkları ihlalli geçişlerle ilgili araç sahiplerini koruma amaçlı bir bilgilendirme hizmeti başlatıldı. Bu hizmetten önce ceza aldıklarının farkında olmayan vatandaşlar, artık e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulamayla "Araçlarım" bölümüne girerek HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmeti alabilecek.

KATLANARAK UYGULANAN CEZALARIN ÖNÜNE GEÇECEK

Böylece 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının da önüne geçilecek.

VATANDAŞLARIN E-DEVLET BİLGİLERİNİN GÜNCEL OLMASI GEREKİYOR

Açıklamada verilen bilgilere göre, ihlalli geçişler en sık Osman Gazi ve Yavuz Sultan köprüleri; İzmir, Ankara- Niğde otoyolları, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde yaşandı. Söz konusu geçişlerin ardından vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail ve SMS ile bilgi verilecek. Vatandaşların mail ve SMS hizmetlerden faydalanabilmesi için e-Devlet bilgilerinin güncel olması gerekiyor.

Öte yandan Bakanlık, araçlarda bulunan HGS geçiş etiketlerinin çeşitli nedenlerle bozulabildiğini ve vatandaşların genellikle bunun farkına varmadan ihlalli geçiş yaptıklarını belirterek, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında bu etiketlerin kontrol edileceğini ve vatandaşların bu konuda bilgilendirileceklerini bildirdi.

HGS ve OGS geçiş ihlalleri artık e-Devlet üzerinden görülebilecek

Son Dakika Ekonomi HGS ve OGS geçiş ihlalleri artık e-Devlet üzerinden görülebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Orhan TİLEKLİ: Plakalarında sahtekarlık yaparak geçiş sistemini yanıltan ve geçiş ücretinin başkalarının hesabından alınmasını adet edenlerin de devlet tarafından takibi ve cezalandırılması yapılırsa daha iyi olur. Mağdur vatandaşlar da bu uğraşlardan kurtulur. 2 0 Yanıtla
  • ...: devletmız sag olsun bılerek ve ısteyerek mılletını somuruyor hıc unutmuyorum hgs yok aracımda temden gderken gecıyordum eve gelınce oduyordum cezasız aynı gun bır gun fsm den gectım dedım onuda oderım aksam sıstemde cıkmadı hrgun baktım ta ki 15 gunun sonunda cıktı cezalı sekilde 35 40 tl bıseydı sanırım 35 40 tl onemlı değil ama bılerek ve kasıtlı devletımız bunu yapıyorsa otekılerı neler yapmaz kı goruyoruz herkes aglıyor avrasya tunelınden ve özel ısletme olan yollardan ... 1 0 Yanıtla
  • beykozlu: zamanında gecmeyıp ceza odeyenler ne olcak veya gecıpte haberı olmayanlar kaptırıp gectıklerınız devletın artık butun borcları sıfırlaması lazım ulkede herseyı sıfırdan yapması lazım zaten mıllet borclu bıde ustune otoleme ustune kredı cekıp zaten daha borclu duruma sokuldular artık bıran once kaos gelmeden herkesı rahatlatmaları lazızm 0 0 Yanıtla

Advertisement