Ipra'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör - Son Dakika
Ekonomi

Ipra'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör

Ipra\'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör

Ayvalıklı iş kadını Zehra Güngör, yüz ülkeden bine yakın üyesi olan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneğinin (IPRA) başkanlık görevini düzenlenen törenle devraldı.

13.01.2014 20:10

Ayvalıklı iş kadını Zehra Güngör, yüz ülkeden bine yakın üyesi olan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneğinin (IPRA) başkanlık görevini düzenlenen törenle devraldı.

Güngör'ün sahibi olduğu iletişim danışmanlığı firmasından yapılan açıklamaya göre, iletişim ve iş dünyasından birçok önemli ismin katılımıyla Sultanahmet'teki bir otelde düzenlenen törende geçmiş dönemlerde başkanlık yapmış IPRA'nın eski 7 başkanı da hazır bulundu.

Devir teslim töreninde konuşan Güngör, 2014'ün IPRA için empati yılı olacağını, iletişimde duygusal faktörlerin ön plana çıktığını belirtti.

Başkanlığı süresince hoşgörü ve saygının ön planda olacağı ifade eden Güngör, "Birleştirici bir yaklaşım sergilemeye özen göstereceğim. Ayrıca almış olduğum bu görevin PR sektörünün tanıtımına da önemli katkıları olacağına inanıyorum" dedi.

Türkiye'yi temsilen 2008 yılından beri IPRA'da yönetim kurulu üyesi ve iki dönem Altın Küre Ödülleri (GWA) Jüri Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Güngör'ün IPRA Dünya Başkanlığı 2012 yılının sonunda açıklanmış ve Güngör 2013 yılında IPRA yönetim kurulunda "Seçilmiş Başkan" unvanıyla çalışmalarını sürdürmüştü.

1955'te, tüm dünyada halkla ilişkiler konusunda çalışan profesyonel ve akademisyenlerin kurduğu IPRA'nın 50. başkanı olan Güngör, 2015 yılında da "geçmiş dönem başkanı" olarak IPRA yönetiminde olacak.

Daha önce Betül Mardin (1995) ve Ceyda Aydede'nin (2003) IPRA başkanlığı görevinde bulunmasının ardından, IPRA, dünya başkanlığı koltuğunu Zehra Güngör ile üçüncü kez Türklere emanet etti.

- Zehra Güngör hakkında

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünde "Halkla İlişkilerde Toplam Kalite Yönetimi" konulu yüksek lisansını yapan Güngör, aynı üniversitede  "Diplomaside İletişim Yönetiminin Uygulanması" konulu doktora tezini tamamlayarak iletişim doktoru unvanını aldı.

Gazeteciliğe 1982'de başlayan ve bazı ödüller alan Güngör, 1999'da sahibi olduğu firmayı kurdu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ipra'nın Üçüncü Türk Başkanı Zehra Güngör - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement