İran saldırısının İsrail'e ekonomik maliyeti ortaya çıktı - Son Dakika
Ekonomi

İran saldırısının İsrail'e ekonomik maliyeti ortaya çıktı

İsrail medyası, İran'ın İHA'larla düzenlediği saldırının İsrail ekonomisine 1,35 milyar dolarlık maliyeti olduğunu belirtti. Bu maliyette füzelerin neden olduğu hasarın etkisi ise yer almadı.

14.04.2024 14:29  Güncelleme: 14:31

İran'ın İsrail'e düzenlediği İHA saldırısının İsrail'e maliyeti ortaya çıktı. İsrail medyası, saldırının ülke ekonomisine maliyetinin 1,35 milyar dolar olduğunu belirtti.

FÜZELERİN VERDİĞİ HASAR MALİYETE EKLENMEDİ

Yediot Aharonot gazetesinin Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah'ın değerlendirmelerine yer verdiği haberinde, İsrail'in dün geceki savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1,08 - 1,35 milyar dolar) olduğu ifade edildi. Bu rakamın sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyeti olduğuna işaret eden Aminah, yaralanmalar ile füzelerin isabet ettiği yerlerde yol açtığı hasarın bu rakama dahil olmadığına dikkati çekti.

İsrail'in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow'un tanesinin 3,5 milyon dolar olduğunu belirten Aminah, İran İHA'larının düşürülmesi için havalanan uçakların da ayrı bir maliyeti olduğuna işaret etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı basın toplantısında şu ana kadar İran'dan İsrail'e 200'den fazla İHA ve balistik füze atıldığını bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail'e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlatıldığını duyurmuştu.

İran saldırısının İsrail\'e ekonomik maliyeti ortaya çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İran saldırısının İsrail'e ekonomik maliyeti ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Hakan Kan: Adolf nerdesin iki gözümün çiçeği 193 20 Yanıtla
    sehmus fatih: Adolf un önceden bildiği bişey var demek … :) 116 11 Yunus Durak: Milyonlarca insanın çocuk, kadın, yaşlı demeden kamplarda diri diri yakılması ile şimdiki israil ile ne alakasi var, böyle düşünmek ne insanlığa, ne de müslümanlığa sığar. Hitler, Staline yenilmeseydi, Türkiye' ye girip aynı katliamları yapmayacağı ne malumdu. Batı Türkistanda, Talkan' da, Cürcan' da, Baykent' te, Haccac ve Arap ordusunun Türklere yaptığı katliamları, kadın ve kız çocuklarını getirip Bağdat pazarlarında satmalarını bilseniz, demek ki müslümanlıktan çıkarsını... 22 71
  • Taner Ozkaya: CHP olarak israile yardım yapmamız lazım 59 149 Yanıtla
    Gursel kalen: İsraile yardım etmek CHP nşn işi değil Akp nin işidir. Beş krallık aklın ile on kuruşluk yorum yapmışsın. 142 72 İSMAİL KILINÇ: CHP gibi omurgalı olsan yeter, en azından 2 yüzlü değiller 67 49 Emir Kozcu: Hadi oradan troll 0 0 İsmail Kalpan: israilli devlet olarak ilk taniyan chp yardım da yapar. 0 0
  • Osman nuri öner: Bu kadar (1.35 milyar dolar) maliyet nasıl çıktı ki. Adamlar "bak gönderiyorum... yola çıktı.... şu saatte sizde olur.... ona göre tedbirinizi alın.... bir zarar görmeyin.... biz de boşyere üzülmeyelim..." dedikleri halde nasıl bu kadar maliyet oluştu. Sizi gidi şeytan üçlüsü sizi..... (ABD-İSRAİL-İRAN) 152 11 Yanıtla
  • sehmus fatih: Mekanın cennet olsun adolf hitler bey bol Huriye’ler :) 68 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement