Jamaikalı Bakan Yardımcısından İş Birliği Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Jamaikalı Bakan Yardımcısından İş Birliği Çağrısı

Jamaikalı Bakan Yardımcısından İş Birliği Çağrısı

Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Franklin Jonhnston, "Bütün Bursa'yı ülkemize davet ediyoruz."

25.07.2012 22:37

Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Franklin Jonhnston, "Bütün Bursa'yı ülkemize davet ediyoruz. Gelirken burada gördüğüm dostluğu, barışı ve sevgiyi de beraberinizde getirin" dedi.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) tarafından Elegance Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar yemeğine Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Franklin Jonhnston, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milletvekilleri Önder Matlı, Mustafa kemal Şerbetçioğlu, İsmail Aydın, Hüseyin Şahin, Turhan Tayan, BTSO Başkanı Celal Sönmez, BTSO Meclis Başkanı lhan Parseker ve iş dünyasından isimler katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, daralan pazarlara karşı yeni pazarlar bulmak için yurt dışı gezileri düzenlediklerini, yurt dışından gelen işadamlarını da Bursa'da en iyi ağırlamaya çalıştıklarını söyledi. Er, "Üyelerimizi misafir heyetlerle buluşturarak farklı iş imkanları yakalamaya çalışıyoruz. Sadece üyelerimize değil, bütün girişimcilerimize kapımız açık. Çünkü biliyoruz ki hayat paylaştıkça çoğalır. Paylaştıkça sevgi büyür. Biz paylaştıkça büyürüz. Öyleyse biz de el ele gönül gönüle, birbirimizi candan kucaklayalım. İradelerimizin hakkını verme azmiyle içimizdeki kin, nefret. İhtiras, cehalet ve kabalık gibi kötü hisleri söküp atalım. Kuvvet, servet, hakimiyet ve daha değişik imkanlar gibi bir kısım üstünlük unsurlarını birbirimizi kucaklaşmak için kullanalım" dedi.

Jamaika Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Franklin Jonhnston ise, Türkiye'nin çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Türkiye'ye aşık oldum. Türkiye, bizim için önemli bir ülke. Sizden ricada bulunmak istiyorum: Jamaika'da okul açılabilmesi için elinizden gelen desteği gösterirseniz minnettar oluruz. Bursalı sanayicilerimizin oradaki okullarımıza destekte bulunmalarını istiyoruz. Gelirken burada gördüğüm dostluğu, barışı ve sevgiyi de beraberinizde getirin. Bizim ülkemizin nüfusu 2 milyon 600 bin. Aynı Bursa gibi. Bütün Bursa'yı ülkemize davet ediyoruz. İki ülke arasındaki ticari imkanları daha da geliştirebiliriz. Bunu başarabiliriz" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da, Ramazan ayında insanların kötülükten uzak durduğunu ifade ederek, "Bu ayda kin, husumet ve kötülükler öüme terk edilir. İnsanlar çok güzel bir ay yaşar. Manevi duygular zirveye çıkar. Bu ayın herkes için hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

(YS)

25.07.2012 22: 17: 21

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Jamaikalı Bakan Yardımcısından İş Birliği Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement