Keskin: "Ekonomi Huzursuz Ortamı Sevmiyor" - Son Dakika
Ekonomi

Keskin: "Ekonomi Huzursuz Ortamı Sevmiyor"

Keskin: "Ekonomi Huzursuz Ortamı Sevmiyor"

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, ekonominin huzursuz ortamı sevmediğini ve 2015 yılını seçimlere feda ettiklerini belirterek, "1 Kasım’dan sonra ekonomide huzurlu ve mutlu günler bekliyoruz.

03.11.2015 14:00

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, ekonominin huzursuz ortamı sevmediğini ve 2015 yılını seçimlere feda ettiklerini belirterek, "1 Kasım'dan sonra ekonomide huzurlu ve mutlu günler bekliyoruz. İnşallah ekonomik yönden 2015 yılını bir daha hatırlamayalım" dedi.

Türkiye 1 Kasım'da 26. dönem milletvekilliği seçim için sandık başına gitti. Seçimlerin sona ermesi ile birlikte tek parti iktidarının oluşması ekonomik açıdan mutluluğu yol açtı. Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Hayati Keskin, 1 Kasım'dan sonra ortaya çıkan tablonun ekonomiye direk olumlu etkileri olduğunu söyledi. 7 Haziran'dan sonra oluşan siyasi tablonun ekonomiyi olumsuz etkilediğini ifade eden Keskin, "2015 yılını seçim yılı geçirdik. İlk seçim 7 Haziran, ikinci seçim 1 Kasım. 7 Haziran'dan sonraki sonuç ekonomiye olumsuz yansıdı. Dolar 2.30'dan 3.30'lara çıktı. Dünya borsalarında altının onsu değişmemesine rağmen doların artışı ile birlikte gözle görülür bir artış yaşandı, ekonomi bu olayı olumsuz karşıladı. Seçim sonuçlarının ne getirip ne götüreceği vatandaş tarafından kuşku ile takip edildi. Bu sebeple bu dönemde alışveriş çok nazlı geçti. Buna bağlı olarak 2015 yılını esnaf boş geçirdi diyebiliriz" şeklinde konuştu.

"1 KASIM'IN ETKİSİ 2 KASIM'A OLUMLU YANSIDI"

1 Kasım seçimlerinin ardından oluşan siyasi tablonun 2 Kasım'a olumlu yansımaları olduğunu ve Türk parasının bir günde en fazla değere ulaştığını aktaran Keskin, "1 Kasım'dan sonra oluşan siyasi tablo ile birlikte ilk sinyal dün geldi. Altın fiyatlarında son 7 ayın en keskin düşüşü gerçekleşti yani Türk Parasının bir günde en fazla kazandığı değeri gördük diyebiliriz. Bundan sonraki süreçte ekonomik açıdan daha olumlu günler bekliyoruz. Çünkü ekonomi herkesin bildiği gibi huzursuz ortamı sevmiyor. Huzurun olduğu yerde mutluluk kendiliğinden gelecektir. Fındığımızın da değer kazanması ile birlikte bu esnafımıza da olumlu yansıyacaktır. Biz 2015 yılını seçimlere feda ettik, ama artık tekrar bir seçim kaldıracak durum yok. 2016 yılını umutla bekliyoruz. İnşallah ekonomik yönden 2015 yılını bir daha hatırlamayalım" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Keskin: 'Ekonomi Huzursuz Ortamı Sevmiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement