Kuru Ekmek de Yeriz - Son Dakika
Ekonomi

Kuru Ekmek de Yeriz

Kuru Ekmek de Yeriz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (Türsab) Başkanı Başaran Ulusoy, Meclis'ten Sınır Ötesi Operasyon İçin Çıkan Tezkerenin Arkasında Olduklarını Söyledi.

24.10.2007 02:32

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Meclis’ten sınır ötesi operasyon için çıkan tezkerenin arkasında olduklarını söyleyerek, "Bu, Türkiye’nin meselesi. Gerekirse kuru ekmek yeriz, ama ülkemizin birliğini korumalıyız" dedi.

OLASI bir sınır operasyonundan en çok etkilenecek sektörlerin başında turizm gelirken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Meclis’ten çıkan tezkerenin arkasında olduklarını söyledi. Böyle bir dönemde rezervasyon iptallerini umursamayacaklarını ifade eden Ulusoy, "Gerekirse iki yıl iş yapmayız, kuru ekmek yeriz" diye konuştu.

İPTALLER GELSE DE ÖNEMİ YOK: Adana ve çevre illerdeki turizmcilerle Seyhan Oteli’nde biraraya gelen Başaran Ulusoy, Güneydoğu’daki terör olayları ve ardından TBMM’den tezkerenin çıkmasının turizm rezervasyonlarında iptallere yol açmadığını, sektör zarar görse de önemsemeyeceklerini vurguladı. Sonuna kadar Meclis’in arkasında olduklarının altını çizen Ulusoy şöyle konuştu: "Bu, 81 vilayetin, 778 binkilometre alanı, 8 bin kilometre sahili olan Türkiye’nin meselesi. Hatta terör, sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın meselesi. Seyahat etme özgürlüğünü ortadan kaldıran her şeyin karşısındayız.

GEREKİRSE 2 YIL İŞ YAPMAYIZ: "Eğer Türkiye artık gencecik evlatlarını kaybetmeyecekse, gerekirse 2 yıl iş yapmayız" diyen Başaran Ulusoy, sözlerine şöyle devam etti. "Kuru ekmek yeriz, ama ülkemizin birliği korunmak zorunda. Adana’nın Trabzon’dan, Gaziantep’in Manisa’dan farkı yok bu konuda. Bu ülkeyi bize bırakan Atatürk’e, şehitlerimize, topraklarımıza, cumhuriyetimize borcumuz var. Lozan anlaşmasını imzalayan İsmet İnönü’ye, Sevr’i yırtıp atan anlayışa borcumuz var. Bu ülke 1-2 yıl turizm yapmasa bir şey olmaz." Ulusoy, tüm turizm sektörünün bu konuda yurt genelindeki birlikteliğin içinde olduğunu ve faturası ne olursa olsun katlanacaklarını da kaydetti. Başaran Ulusoy, turizmcilere yaptığı konumada ise, görev süresinin dolmasının ardından memleketi olan Trabzon’a yerleşmeyi düşündüğünü ancak turizmcilerin yoğun isteği üzerine yeniden aday olmak zorunda kaldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kuru Ekmek de Yeriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement