Lehman Brothers'ın Değeri 3 Milyar Dolara İndi, Bank Of America'yla Masaya Oturdu - Son Dakika
Ekonomi

Lehman Brothers'ın Değeri 3 Milyar Dolara İndi, Bank Of America'yla Masaya Oturdu

Lehman Brothers\'ın Değeri 3 Milyar Dolara İndi, Bank Of America\'yla Masaya Oturdu

Uluslararası Yatırım Bankası Lehman Brothers'a Yeni Bir Talip Çıktı. ABD Merkezli Ekonomi Gazetesi Wall Street Journal (Wsj), Bank Of America'nın Lehman ile İlgilendiğini Yazdı.

13.09.2008 01:30

Uluslararası yatırım bankası Lehman Brothers’a yeni bir talip çıktı. ABD merkezli ekonomi gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Bank of America’nın Lehman ile ilgilendiğini yazdı.

Gazetenin haberine göre, piyasa değeri pula dönen zor durumdaki Lehman Brothers, perşembe gününü, aralarında Bank of America’nın (BOA) da bulunduğu potansiyel alıcılarla görüşmek için harcadı.

Hükümetten yardım

Gazeteye göre konuya yakın kaynaklar, Barclays Bank’ın da aralarında bulunduğu olası alıcıların daha fazla zarar olmaması için hükümetin yardımını da isteyebileceğini dile getiriyor. Geçen mart ayında, Bear Stearns, JP Morgan Chase tarafından satın alınmaya zorlanmış ve bu anlaşma ile ABD’de Bush yönetimi, 29 milyar dolarlık potansiyel zararı karşılamayı kabul etmişti. Ancak, Lehman’ın derin finansal sorunları nedeniyle bir anlaşmaya gitmesinin kesin olmaktan uzak göründüğü belirtiliyor.

ABD Hazinesi ve Merkez Bankası’nın da (FED) bu hafta sonu tamamlanması beklenen görüşmelere dahil olduğu, ABD hükümetinin, bankayı kurtarmak için para harcamamayı öngördüğü kaydedildi. Lehman’daki sorunun çözümünün, ABD’de finansal sistemin karşı karşıya kaldığı daha derinleşen kargaşadan kaynaklanan kötümserlik dalgasını yok edebileceği söyleniyor. Lehman’ın daha iyi dönemlerinde CEO’su Richard Fuld, şirketi hiçbir zaman satmayacaklarını söylüyordu. Şimdi ise sinirli müşterilerin şirketi bırakmaması için çözüm yolları arıyor.

3 milyar dolara indi

Pamuk ticaretiyle uğraşan üç Alman göçmenin 1850 yılında kurduğu yatırım bankası Lehman Brothers’ın CEO’su Dick Fuld’un, şirketi bir bütün olarak değil parça halinde satmaya çalıştığı belirtildi. New York Borsası’nda önceki gün yüzde 42 değer kaybeden bankanın hisselerinin değeri, geçen yıl kasım ayından bu yana yüzde 90’dan fazla düştü. Dünkü düşüşle birlikte bankanın toplam piyasa değeri, küçük bir aracı kurum fiyatı olan 2.93 milyar dolara indi. Lehman’ın en büyük rakiplerinden biri olan Goldman Sachs’ın piyasa değeri ise 62 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Lehman Brothers’ın hisselerinin yaklaşık üçte birine sahip 25 binden fazla çalışanının da kendi gelecekleriyle ilgili kaygılı bekleyişi sürüyor.

Yeni pazarlık görüşmeleri piyasaları umutlandırdı

LEHMAN Brothers’ın Güney Kore hükümetine ait Kore Gelişim Bankası (KDB) ile yaptığı ortaklık görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından büyük hayal kırıklığı yaşayan piyasalar, önceki gün gelen bank of Amerika ile pazarlık yapıldığı haberiyle umut tazeledi. Yatırımcılar bir an önce Lehman ile ilgili problemin çözülmesini beklerken ABD ve Avrupa borsaları yönünü yukarı çevirirken, Asya borsalarında da yükseliş izlendi. dışarıdaki gelişmeleri yakından izleyen istanbul Menkul Kıymetler Borsası da, güne yükselişle başladı. Ancak özellikle gün sonuna doğru gelen satışlarla İMKB 100 endeksi, inişe geçti ve günü yüzde 0.95 kayıpla 37 bin 33 puandan tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Lehman Brothers'ın Değeri 3 Milyar Dolara İndi, Bank Of America'yla Masaya Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement