Başkan Uysal, Coğrafi İşaret Almaya Layık Görülen İşletmelere Belgelerini Takdim Etti - Son Dakika
Ekonomi

Başkan Uysal, Coğrafi İşaret Almaya Layık Görülen İşletmelere Belgelerini Takdim Etti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Antalya Paça Çorbası'nın coğrafi işaret belgesini, Paçacı Şaban’ın sahibi İsmail Çardaklı ve Paçacı Şemsi’nin sahibi Bekir Tek’e takdim etti.

22.11.2022 12:15  Güncelleme: 13:25

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'Antalya Paça Çorbası'nın coğrafi işaret belgesini, Paçacı Şaban'ın sahibi İsmail Çardaklı ve Paçacı Şemsi'nin sahibi Bekir Tek'e takdim etti.

Tarihi 1950'li yıllara uzanan ve yöreye özgü 'koşma' simidiyle servis edilen Antalya Paça Çorbası, Muratpaşa Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret belgesi aldı. Başkan Uysal, Antalya'nın önde gelen işletmelerinden Paçacı Şaban ve Paçacı Şemsi'ye Coğrafi İşaret Sertifikası'nı takdim etti.

Uysal'ın ilk durağı 1950 yılında Kale Kapısı'nda bir aile işletmesi olarak kurulan ve ünü bugüne dek uzanan Paçacı Şaban'ın Konyaaltı şubesi oldu. İşletme sahibi İsmail Çardaklı tarafından karşılanan Uysal, sertifika ve belgeyi Çardaklı'ya takdim etti. Uysal, "Hepinizin eline sağlık. Bu bizim kültürümüzün, kimliğin parçası. Nasıl her insanın huyu, tarzı varsa şehirlerin de var. Mutfak, gastronomi de onun ayrılmaz parçası" dedi. Uysal'ın bir sonrası adresi ise 1976'dan bu yana hizmet veren Paçacı Şemsi oldu. İşletmeyi 2021'de devralan Bekir Tek'e belgelerini veren Uysal, Antalya Paça Çorbası'nı orijinal tarife bağlı kalarak yapmaya devam eden Tek'i kutladı.

Başkan Uysal, Coğrafi İşaret Almaya Layık Görülen İşletmelere Belgelerini Takdim Etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Başkan Uysal, Coğrafi İşaret Almaya Layık Görülen İşletmelere Belgelerini Takdim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement