Manisa'da Pastacılık Ürünleri Üreten İşletmelere Denetim - Son Dakika
Ekonomi

Manisa'da Pastacılık Ürünleri Üreten İşletmelere Denetim

Manisa\'da Pastacılık Ürünleri Üreten İşletmelere Denetim

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, pastacılık ürünleri üreten işletmelere yönelik denetimlerini artırdı. İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirtti. Ayrıca, pastacılık ürünleri üreten işletmelerin denetimlerine de eş zamanlı olarak devam edileceğini ifade etti. Denetimlerde kayıt belgesi, izlenebilirlik, teknik ve hijyen kriterleri titizlikle incelenirken, uygun olmayan işletmelere ve ürünlere yasal yaptırımlar uygulanmaktadır. Vatandaşlara olumsuz durumlarla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaları çağrısında bulunuldu.

14.11.2023 16:42

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, pastacılık ürünleri üreten işletmelere denetimlerini yoğunlaştırdı.

Denetimlere bizzat katılan ve gerçekleştirilen denetimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, "İlimizde 215 kontrol görevlisi ile güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla gıda denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Bunun yanı sıra 13-24 Kasım tarihleri arasında, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan pastacılık ürünleri üreten gıda işletmelerinin denetimlerine de etkin bir şekilde devam edilecektir. Teknik ekiplerimiz pasta, börek, hamur, sütlü tatlılar gibi pastacılık ürünleri üreten gıda işletmelerini; kayıt belgesi, izlenebilirlik, asgari teknik ve hijyen kriterleri yönünden titizlikle denetlerken, gerekli görülmesi halinde numune almaktadırlar. Uygun olmayan işletmeler veya ürünler hakkında 5996 sayılı kanun çerçevesinde idari yaptırımlar uygulanmaktadır." dedi.

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Öztürk ayrıca vatandaşlara olumsuz bir durumla karşılaştıkları takdirde Alo 174 Gıda Hattı'nı aramaları çağrısında da bulundu.

Bugün yapılan denetimlere, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ile gıda kontrol görevlileri katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Manisa'da Pastacılık Ürünleri Üreten İşletmelere Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement