MASAK Başkanı Kaplan'dan MGK Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

MASAK Başkanı Kaplan'dan MGK Açıklaması

MASAK Başkanı Kaplan\'dan MGK Açıklaması

MASAK Başkanı Mürsel Ali Kaplan, Kenan Evren ve MGK üyelerinin yakınlarına ait mal varlıklarına yer verilen raporla ilgili açıklamalarda bulundu.

28.11.2012 21:09  Güncelleme: 10:24

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Mürsel Ali Kaplan, Kenan Evren ve MGK üyelerinin yakınlarına ait mal varlıklarına yer verilen raporla ilgili, "Bizden istenen bir veri var, biz bu verileri derleyip aktarmışız. Durum bundan ibaret. Kim ne almış, ne vermiş bunları biz bilmeyiz" dedi.

Kaplan, "Kayıt Dışı Ekonomi ve Kaçakçılık" konusunda sunum yapmak için Türkiye Genç İş Adamları Derneği'nin (TÜGİAD) Ankara Şubesi'ne geldi.

Basın mensupları, bina girişinde Kaplan'a, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren başta olmak üzere dönemin bazı MGK üyelerinin yakınlarına ait mal varlıklarının yer aldığı raporla ilgili sorular yöneltti.

Açıklama yapmasının kendilerini olayların tarafı gibi göstereceğini belirten Kaplan, "Biz kamu kurumuyuz, mali istihbarat birimiyiz. Bizden istenen bir veri var, biz bu verileri derleyip aktarmışız. Durum bundan ibaret. Kim ne almış, ne vermiş bunları biz bilmeyiz" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Kaplan, TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Barış Aydın ve TÜGİAD Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Mansur Özdoğan ile bir süre özel olarak görüştü.

MASAK Başkanı Kaplan, daha sonra, "Kayıt Dışı Ekonomi ve Kaçakçılık" konusundaki sunumunu basına kapalı olarak yaptı.

Muhabir: Özcan Yıldırım

Yayıncı: Murat Taydaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi MASAK Başkanı Kaplan'dan MGK Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement