Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirir? - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirir?

Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirir?

Türkiye Ekonomisinde ve Piyasalarda Yaşanan Son Gelişmelere Paralel Merkez Bankası Üzerindeki Faiz İndirimi Beklentileri de Artmaya Başladı. Özellikle İhracatçılar MB'nin Çabuk Davranmasını ve Faizleri Aşağuı Çekmesini İsterken, Diğer Sanayicilerden de Benzer İstekler Geliyor.

02.08.2007 15:02

Türkiye ekonomisinde ve piyasalarda yaşanan son gelişmelere paralel Merkez Bankası üzerindeki faiz indirimi beklentileri de artmaya başladı. Özellikle ihracatçılar MB'nin çabuk davranmasını ve faizleri aşağuı çekmesini isterken, diğer sanayicilerden de benzer istekler geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Oyakbank'ı satın alarak Türkiye piyasasına giren Hollandalı bankacılık devi ING Bearings, bugün yayınladığı raporunda, faiz indirimi ile ilgili beklentilerine yer verdi. Türkiye'de yarın açıklanacak enflasyonun düşük gelmesi halinde son 37 yılın en düşük seviyelerine inilebileceğini kaydeden ING, yıl sonunda ise enflasyonun yüzde 7-8 aralığında gerçekleşebileceğini öngördü.

Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya atıfta bulunan ING, bankanın dördüncü çeyrekten önce faiz indirimi yapmayacağını düşündüklerini ve ilk indirimin kasım ayında olabileceğini belirtti. ING'ye göre Merkez Bankası faizleri kasım ve aralık aylarında yarımşar puan indirecek ve faizler 2007 sonunda yüzde 16.5'e gerileyecek.

ING, 2008'de ise faiz indirimlerinin daha hızlı olmasını ve 4.5 puanlık bir gerileme bekliyor. Ancak ING'nin şartları; enerji fiyatlarının artmaması, kurlarda sert hareketler olmaması ve yiyecek fiyatlarının düşmesi... 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement