Merkez Haber'de Ali Ağaoğlu'ndan İlginç Açıklamalar - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Haber'de Ali Ağaoğlu'ndan İlginç Açıklamalar

Merkez Haber\'de Ali Ağaoğlu\'ndan İlginç Açıklamalar

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu Merkez Haber'in konuğu oldu

15.04.2011 11:14

Son dönemdeki konut projeleriyle dikkat çeken iş adamı Ali Ağaoğlu, "Bir evde 2 kişi çalışabiliyorsa, aylık 3-4 bin lira girebiliyorsa kiranın belki biraz daha üzerinde bir para ödeyebiliyor. Ayda 3-4 bin lira ödeyenlere orta kesim diyoruz. Asıl büyük kitle C gelir grubunda. Bizim asıl gözümüz orada" dedi.

Sunucu Elif Akkuş'un sorularına verdiği esprili yanıtlarla neşeli diyalogların yaşandığı programda Ali Ağaoğlu, " Türkiye'deki ilk bilgisayarı kullanan firmalardan biriyiz ama ben kendim telefonumdan mesaj çekmeyi bilmem. Daha sevgilime bile mesaj çekmedim" dedi.

Kapsamlı konut projeleriyle son dönemin en dikkat çeken emlak yatırımlarının sahibi olan iş adamı Ali Ağaoğlu, Merkez Haber'in canlı yayın konuğu olarak emlak sektörünü değerlendirdi.

TRT Haber'de hafta içi her gün 15.10'da yayınlanan programa katılan Ali Ağaoğlu, program sunucusu Elif Akkuş'un sorularına samimi yanıtlar verdi.

İşini her zaman iyi yapmaya çalıştığını ve Türkiye'nin en kurumsal firmalarından birinin başında olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, senelere dayalı bir yatırımın meyvelerini toplamaya başladıklarını ve son dönemde nitelikli konut konseptini geliştirme konusunda firmasının öncülük yaptığını anlattı.

"Ben halktan gelen biriyim. Hayat felsefem de 'olduğun gibi görün göründüğün gibi ol'. Ben neysem oyum, halkın içindeyim. Yine onlardan biriyim" diyen Ağaoğlu, konut yatırımları hakkında da bilgi verdi.

"Yapıların %70'i güvensiz"

Sattığı konutlarda fiyatların projeye göre değiştiğini belirten Ali Ağaoğlu, "Fiyatlar 120 bin liralardan başlıyor yukarı doğru çıkıyor. Türkiye'de insanların yeni konuta ihtiyacı var. Bu bir gerçek. Çünkü Türkiye'deki mevcut yapı stoğunun yüzde 70'i kalitesiz ve deprem yönünden güvensiz binalardan oluşuyor. Hiç kimse oturduğu evden memnun değil. Kalitesinden ve deprem güvenliğinden memnun değil. Yeni ve güvenli konutlara ihtiyacı var. Ama erişebilme konusunda sıkıntısı var" diye konuştu.

Dünyanın en zengin ülkelerinde dahi konut satışlarının uzun vadeli uygun krediyle finanse edildiğini belirten Ağaoğlu, şunları söyledi: "Son dönemlerde yaşanan siyasi istikrar neticesinde faizler aylık 0.70'lere indi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu faiz oranını görmemiştik. İnsanlar alacakları konutun yüzde 25'ini kendi cebinden finanse edebiliyorsa, kalanını aylık 1.500-2 bin liralara düşen taksitlerle ödeyebiliyor. Bu da erişilebilirliği sağlıyor. Bir evde 2 kişi çalışabiliyorsa, aylık 3-4 bin lira girebiliyorsa kiranın belki biraz daha üzerinde bir para ödüyor. Ayda 3-4 bin lira ödeyenlere orta kesim diyoruz. Asıl büyük kitle C gelir grubunda. Bizim asıl gözümüz orada. Özellikle İstanbul'daki arazi fiyatlarıyla özel sektörün C gelir grubuna proje üretmesi çok zor. Devlet, kentsel dönüşüm yasası çerçevesinde bu arazileri planlayıp özel sektörle paylaşmayı sağlarsa biz o projenin içinde olmak isteriz. Daha alt gelir grubuna proje üretme arzumuz var."

"Sevgilime dahi mesaj atmadım"

Program sunucusu Elif Akkuş'un sorularına, kimi zaman verdiği esprili yanıtlarla neşeli diyalogların yaşandığı programda Ali Ağaoğlu, şunları söyledi:

"PR şirketim arkamdan nal toplar."

"Türkiye'deki ilk bilgisayarı kullanan firmalardan biriyiz ama ben kendim telefonumdan mesaj çekmeyi bilmem. Daha sevgilime bile mesaj çekmedim."

"1954 doğumluyum yaşım 22!"

"Elhamdülillah Ofluyum"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Merkez Haber'de Ali Ağaoğlu'ndan İlginç Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement