Mobilite Şirketi Martı, New York Borsası'na Halka Açılmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Mobilite Şirketi Martı, New York Borsası'na Halka Açılmaya Hazırlanıyor

Mobilite Şirketi Martı, New York Borsası\'na Halka Açılmaya Hazırlanıyor

Martı'nın kurucusu ve CEO'su Alper Öktem, New York Borsası'na doğrudan kote olan ilk Türk şirketi olmaya hazırlanan şirketin çalışanlarına bir mesaj yayınladı. Öktem, halka açılma öncesi çalışanlara hitaben yaptığı açıklamada, şirketin Devler Ligi'nde uzun bir mücadeleye başladığını ve kalıcı olmak için bir oyun planına sahip olduklarını vurguladı. Ayrıca, Martı'nın New York Borsası'nda açılış gongunu çalacağı tarihin tüm çalışanlar için tarihi bir gün olacağını belirtti. Şirketin halka açılmasıyla birlikte çalışanlar da hissedar olacak ve tahminlere göre dağıtılan hisse opsiyonu miktarı 200 milyon TL civarında olacak.

08.07.2023 15:09  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Kurulus¸undan 4 yıl sonra New York Borsası'na dogˆrudan kote olan ilk Tu¨rk s¸irketi olmaya hazırlanan mobilite şirketi Martı'nın kurucusu ve CEO'su Alper Öktem, halka açılma öncesi çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınladı. Mesajı kendi sosyal medya hesabından 'Martı çalışanlarına halka açılmadan önceki mesajım: Devler liginde bizi büyük fırsatlar ve çetin zorluklar bekliyor' ifadesiyle paylaşan Öktem, mektubunda Devler Ligi'nde uzun bir mu¨cadeleye bas¸ladıklarını, kalıcı olmak ic¸in bir oyun planına sahip olduklarını vurguladı.

Borsaya yeni kote olan bir s¸irketin hisse performansında volatilite yas¸anmasının, yani ilk birkac¸ ay hisse fiyatının yu¨kselmesi ya da du¨s¸mesinin olagˆan bir seyir olacağını kaydeden Öktem, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bizim ic¸in o¨nemli olan, is¸ planımız ve uzun vadeli bas¸arımıza inanan Amerikalı kurumsal yatırımcılardan milyarlarca liralık yeni finansmana ulas¸mıs¸ olmamızdır. İs¸imizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve degˆer yaratmanın pes¸inde olacagˆız. ve go¨receksiniz ki, orta vadede c¸ok daha farklı bir noktada olacagˆız."

Mektubunda Martı'nın New York Borsası'nda açılış gongunu çalacağı 13 Temmuz'un, tüm Martı çalışanlarının hafzasında tarihi bir gu¨n olarak kayda gec¸eceğinin altını çizen Öktem, "S¸imdi u¨lkemizi temsil etmenin heyecanını ve bayragˆımızı go¨ndere c¸ekmenin haklı gururunu hep birlikte yas¸ayalım, bu tarihi anın keyfini c¸ıkaralım" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de paylaşımlı, elektrikli, çevreci ulaşımı daha da yaygınlaştırmak isteyen şirket, bu hedefle sermayesini arttırmak ve daha çok kaynak yaratmak için New York Borsası'nda (NYSE) halka açılma sürecini yaklaşık bir yıl önce başlatmıştı. Şirketin başarısında en büyük paya sahip olan çalışanları da New York Borsası'nda halka açılmayla birlikte hissedar olacak. Çalışanlara dağıtılan hisse opsiyonu miktarının halka açılma değerlemesi üzerinden 200 milyon TL dolaylarında olacağının tahmin edildiği açıklanmıştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mobilite Şirketi Martı, New York Borsası'na Halka Açılmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement