Otomotiv Sektörü Geçen Yıla Oranla Büyüdü - Son Dakika
Ekonomi

Otomotiv Sektörü Geçen Yıla Oranla Büyüdü

Otomotiv Sektörü Geçen Yıla Oranla Büyüdü

Lancia, Alfa Romeo, Jeep Marka Direktörü Karacan: "Türkiye'de otomotiv sektörü geçen yıla göre yüzde 21 büyümüş durumda"

24.09.2013 11:42

YAKUP GÜLER - Lancia, Alfa Romeo, Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan, Türkiye'de otomotiv sektörünün geçen yıla göre yüzde 21 büyüdüğünü söyledi.

Karacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de otomotiv sektörünün iyi bir konumda olduğunu belirterek, lüks markaların bundan 10 yıl öncesinde toplam pazar içerisinde yüzde 4,5-5 olan pazar payının bu yıl itibarıyla yüzde 11'e kadar çıktığını belirtti.

Son on yıl içerisinde Türkiye'deki ekonomik koşulların çok daha iyiye gitmesinin lüks markalara yansıdığını aktaran Karacan, kendi markaları Alfa Romeo, Lancia ve Jeep'te geçen yıla göre yüzde 45'lik bir büyüme sağladıklarını ifade etti.

Toplam pazarın büyümesinin iki katı kadar büyüme sağladıklarını ifade eden Karacan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de otomotiv sektörü geçen yıla göre yüzde 21 büyümüş durumda. Otomotiv sektöründe çok iyi yıllardan birini yaşıyoruz. Bu yıl bizim için önemli bir yıl. Organizasyonu tamamlamış olarak tam geçireceğimiz bir yıl. Birçok ilden bayilik talebi var ama seçici davranmak zorundayız. Yani sonuçta az bayi ile daha çok iş yapmaya çalışıyoruz. Bu yılı da 3 bin gibi bir rakamla kapatacağız. Bu da dediğim gibi yüzde 45'lik büyümeyi tamamlamış olacak. Önümüzdeki yıllarda da, bizim vergi sistemimize uygun, daha barışık ürünlerin gelmesi ile bu rakam çok daha hızlı bir şekilde büyüyerek devam edecek."

"Tekirdağ otomotiv sektöründe hareketli"

Karacan, Tekirdağ'ın otomotiv sektöründe oldukça hareketli göründüğünü söyledi.

Bin kişiye düşen en fazla otomobilin ve en genç otomobil parkının Tekirdağ'da olduğunu belirten Karacan, "İstanbul'un doğu tarafına baktığınız zaman artık gelişecek bir yer yok fakat gelecekte batısına doğru yani Tekirdağ bölgesi var" diye konuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Otomotiv Sektörü Geçen Yıla Oranla Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement