Oyak Bank'ı Satın Almak İçin BDDK'dan Onay Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Oyak Bank'ı Satın Almak İçin BDDK'dan Onay Aldı

Oyak Bank\'ı Satın Almak İçin BDDK\'dan Onay Aldı

Hollandalı Ing Grubu, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'ndan (BDDK) Oyak Bank'ın Satın Alınması ile İlgili Gerekli Onayı Aldı.

14.12.2007 10:38

Hollandalı ING Grubu, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'ndan (BDDK) Oyak Bank'ın satın alınması ile ilgili gerekli onayı aldı.

ING'den yapılan açıklamaya göre kurumun Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Eli Leenaars konu ile ilgili şunları söyledi: "BDDK'dan alınan onay Türkiye'deki büyüme hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz açısından önemli bir adım oluşturuyor. ING'nin sahip olduğu uluslararası bilgi ile Oyak Bank'ın güçlü dağıtım ağı ve yerel pazardaki deneyimi sayesinde Türkiye'deki müşterilerimize finansal geleceklerini en iyi şekilde yönetmeleri için destek olacak ve sektöre yeni standartlar getirecek

hizmetler sunacağız".

ING Group ile Oyak Grubu, 19 Haziran 2007 tarihinde yapılan açıklamada Oyak Bank'ın yüzde yüz hissesinin 2 milyar 673 milyon dolara ING Bank'a satışı konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmuşlardı.

1984 yılında kurulan Oyak Bank, 5 bin 900 çalışanı ve yaklaşık yüzde 3'lük pazar payı ile Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alıyor. Oyak Bank tüm bankacılık alanlarında olmak üzere toplam 1.3 milyon bireysel müşteri ve 13 bin 500 adet kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Türkiye genelinde toplam 365 adet şubesi ile hizmet veren Oyak Bank'ın tüm büyük şehirlerde güçlü bir dağıtım ağı bulunuyor.

ING Group ise dünya çapında faaliyet göstermekte olan Hollanda merkezli bir finansal hizmetler şirketi olarak biliniyor. 150 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan şirket, 120 bin çalışanıyla 50'yi aşkın ülkede bankacılık, sigorta ve varlık yönetimi alanlarında 60 milyonun üzerinde müşteriye hizmet veriyor.

(SŞ-SŞ-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Oyak Bank'ı Satın Almak İçin BDDK'dan Onay Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement