Başkentte Ressamlardan Soma İçin Sergi - Son Dakika
Ekonomi

Başkentte Ressamlardan Soma İçin Sergi

Başkentte Ressamlardan Soma İçin Sergi

Başkentte, geliri geçen ay Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarının eğitimi için bağışlanacak sergi açıldı.

17.06.2014 03:36  Güncelleme: 09:28

Başkentte, aralarında "Mustafa Ayaz, Ali Candaş, Hikmet Çetinkaya ve Mehmet Kıyat" gibi ressamların eserlerinin bulunduğu ve geliri geçen ay Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarının eğitimi bağışlanacak sergi açıldı.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Sanat Galerisi'nde açılan sergide 60 ressamın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Doku Sanat Galerisi'nin sahibi ressam Mehmet Kıyat'ın girişimleriyle düzenlenen sergiden elde edilecek gelir, Soma'da yaşanan maden faciasında vefat eden işçilerin çocuklarının eğitimleri için bağış olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) verilecek.

İNTES Başkanı Celal Koloğlu, facianın ardından duyarlı Türk halkının ülke genelinde kampanyalar başlattığını hatırlatarak,  "Yaşamını yitiren işçilerimizin çocuklarının eğitimlerine biz de katkıda bulunmak istedik. Bu amaca hizmet etmek üzere önemli sanatçılarımız eserleriyle İNTES Sanat Galerisi'nde bir araya geldi. Bu sergiden elde edilecek gelir işçi çocuklarının eğitimine yönelik bir kaynak olacak.  Katkısı olan herkese içtenlikle teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadesini kullandı.

Sergi, 30 Haziran'a kadar açık kalacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başkentte Ressamlardan Soma İçin Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement