Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisi yükseliyor - Son Dakika
Ekonomi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisi yükseliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye\'ye olan yatırımcı ilgisi yükseliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirdiği görüşmelerde, Türkiye'nin sanayi ve teknolojideki büyüleyici dönüşümünden ve potansiyelinden bahsetti. Kacır, LG Energy, CS Wind ve L&F gibi önemli şirketlerle yapılan toplantılarda, Türkiye'nin yenilikçi teknolojilerde dünya sahnesinde öncü bir rol üstlenmeyi hedeflediğini ve Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisinin arttığını belirtti.

13.09.2023 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yenilikçi teknolojilerde dünya sahnesinde öncü bir rol üstlenmeyi hedefliyoruz. Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisi yükseliyor." ifadesini kullandı.

Kacır, X sosyal medya hesabından, 24. Dünya Bilgi Forumu'na katılmak üzere gittiği Güney Kore'nin başkenti Seul'de yaptığı görüşmelere ilişkin paylaşımda bulundu.

Dünyanın en büyük batarya üreticilerinden LG Energy, rüzgar türbini bileşenleri üreticisi CS Wind ve batarya katot üreticisi L&F ile kapsamlı toplantılar yaptıklarını bildiren Kacır, şunları kaydetti:

"Her bir şirketle olan diyaloğumuzda, Türkiye'nin sanayi ve teknolojideki büyüleyici dönüşümünden ve potansiyelinden bahsettik. 70 yılı aşkın tarihi bağlarımız ile iki dost ülkenin eşsiz başarı öyküleri, ortaklaşa gerçekleştirebileceğimiz daha parlak bir gelecek için yeni başlangıçlara vesile olacak. Yenilikçi teknolojilerde dünya sahnesinde öncü bir rol üstlenmeyi hedefliyoruz. Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisi yükseliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'ye olan yatırımcı ilgisi yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement