Sanayicinin Gözü Kenya Pazarında - Son Dakika
Ekonomi

Sanayicinin Gözü Kenya Pazarında

Sanayicinin Gözü Kenya Pazarında

Küresel Krizden Kurtulabilmek İçin Yeni Pazarlara Yönelen Egeli Sanayiciler Dünyanın Dört Bir Yanını Dolaşıyor. Aydınlı Sanayiciler de Kenya'da Pazar Arıyor.

05.11.2009 02:33

Küresel krizden kurtulabilmek için yeni pazarlara yönelen Egeli sanayiciler dünyanın dört bir yanını dolaşıyor. Aydınlı sanayiciler de Kenya’da pazar arıyor.

İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) Suriye gezisinin ardından, Aydın Sanayici ve İş Adamları Derneği de (ASİAD), Kenya’da ticaret ve yatırım olanakları aramak için bugün yola çıkıyor. ASİAD Başkanı Şevket Kaya, 12 kişilik heyetin dört gün boyunca bir dizi ziyarette bulunacağını söyledi. Aydın Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası üyelerinin yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş’un da katılacağı ziyaretin amacının, Aydınlı işadamlarının Kenya’da yatırım yapmaları ve stratejik ortak bulmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Kaya, şöyle konuştu; “Derneğimizin amacı, Türk ekonomisin kalkınması için işadamlarını bir araya getirip, ülkenin yararları için çalışmalar yapmasını temin etmek ve aralarındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak. Bu amaç doğrultusunda ilaç ve tıbbi malzeme, tarım makineleri, inşaat malzemeleri ve gıda sektörleri temsilcilerden oluşan heyet oluşturduk. İki ülke iş çevreleri arasındaki yatırım ve işbirliği imkanlarının artırılabilmesi için bu ziyarete çok önem veriyoruz.”

GİRİŞİMCİ RUH

Aydınlılar’ın girişimci ruhunu harekete geçirmeleri gerektiğini ifade eden Kaya, “Aydın olarak yatırımcı ruhumuzu mutlaka daha fazla ortaya çıkarmalıyız. İşsizliğe karşı tek çare, daha fazla yatırım alanları yaratmak. Küresel kriz en az bir yıl kadar devam edeceğe benziyor” dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sanayicinin Gözü Kenya Pazarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement