Şemsi Bayraktar: "Kurbanlık temininde bir problem yok" - - Son Dakika
Ekonomi

Şemsi Bayraktar: "Kurbanlık temininde bir problem yok" -

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Kurbanlık temininde bir problem yok, Kurban Bayramı'na yeterli üretimle giriyoruz, herkes rahat olsun" dedi.

05.09.2014 17:52

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Kurbanlık temininde bir problem yok, Kurban Bayramı'na yeterli üretimle giriyoruz, herkes rahat olsun" dedi.

Ordu Ziraat Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere Ordu'ya gelen Bayraktar, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, Türkiye'de son yıllarda et üretiminde artış olduğunu söyledi.

Besi hayvancılığının, süt hayvancılığına bağlı olarak geliştiğini anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Burada sektöre darbe vurabilecek en önemli faktör ithalattır. Daha önce ithalat yapıldı, bunun sıkıntılarını bir süre yaşadık. Ondan sonra ithalat yapılmayınca fiyatlar da belli bir istikrara kavuşunca üretim hızlı bir şekilde artmaya başladı. Biz bundan memnuniyet duyuyoruz ama ithalat lobileri tabi ki boş durmuyor. Bunlar her yere ulaşmaya çalışıyor. Ramazan ayı önce ithalatı açtırmak istediler ama TZOB olarak buna karşı çıktık. Bakanlığımızla ithalata karşı birlikte hareket ediyoruz. Şimdi yine bugünlerde ithalat lobileri hortladı ve bunlar yine kapıları açmaya çalışıyorlar. İşte fiyatların yüksekliğinden bahsediyorlar ancak fiyatlar makul seviyeye geldi, üretimde arz talep dengesini sağlama noktasına geldi. Şu an Allah korusun ithalat, besi hayvancılığına büyük darbe vurur."

- "Herkes rahat olsun"

Vatandaşlara kaliteli hayvan temini noktasında herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını vurgulayan Bayraktar, "İnşallah bu Kurban Bayramı'nda insanlara kaliteli hayvan temin edeceğiz" ifadesini kullandı.

Üreticilerin her açıdan bayrama hazır olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bayram yaklaştı, zaten fiyatların şu anki fiyatlar civarında seyredeceğini düşünüyorum, çok fazla bir artış beklemiyorum. Aynı zamanda kurbanlık temininde bir problem yok. Bunu özellikle vurgulamak lazım. Çünkü bu işin tartışmasını yapmak isteyenler bayramda et ihtiyacının çok fazla olacağını ve yerli üretimin bunu karşılamayacağını iddia ediyorlar. Kurban Bayramı'na yeterli üretimle giriyoruz, herkes rahat olsun"

Vali Balkanlıoğlu ise ziyaretinden dolayı Bayraktar'a teşekkür etti.

Şemsi Bayraktar: "Kurbanlık temininde bir problem yok" -
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şemsi Bayraktar: 'Kurbanlık temininde bir problem yok' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement