Sosyal Mühendislik Ne İşe Yarar? - Son Dakika
Ekonomi

Sosyal Mühendislik Ne İşe Yarar?

Nebula Bilişim Genel Müdürü Serkan Akcan, sosyal mühendisliğin nasıl bir fonksiyona sahip olduğunu Wise TV aracılığı ile anlattı.

25.02.2016 13:41

Nebula Bilişim Genel Müdürü Serkan Akcan, sosyal mühendisliğin nasıl bir fonksiyona sahip olduğunu Wise TV aracılığı ile anlattı.

Sosyal mühendisliğin bilgi güvenliği konularının en önemlilerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Akcan, "Bu konu Türkiye'de çok fazla önemsenmiyordu fakat son bir kaç yıldır müşterilerden de bu anlamda talepler gelmeye başladı. Her şey mühendislikten ibaret değil. İyi bilinçlendirilmemiş kurumda çalışan bir kullanıcı kendisine gelen sahte bir maildeki linki tıklayarak bir atağa maruz kalabilir. Bunlar sosyal mühendislik yani insan zaafından yararlanan ataklar olarak tarif edilebilir. Geçmişte Amerika'da bunun çok büyük örnekleri var. Mesela telefonlarda caller id dediğimiz arayan numarayı gizleyerek veya değiştirerek yapılan ataklar da var. Sizi arıyorlar ve bilgi işlemden arıyormuş gibi şifrenizde bir sıkıntı olduğunu ve düzeltilmesi için şifreyi öğrenmeleri gerektiğini söylüyorlar. Sizde caller id de gerçek bir ofis numarası gördüğünüz için buna inanıp şifrenizi söylüyorsunuz. Dolayısıyla sosyal mühendislik atakları mühendislik yöntemleriyle yapılmayan insanların zaaflarını kullanan ataklardır diyebiliriz. Aslında bilgi güvenliğindeki en büyük tehdidi sosyal mühendislik atakları ortaya çıkartıyor" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sosyal Mühendislik Ne İşe Yarar?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Sosyal Mühendislik Ne İşe Yarar? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement