Tariş Üzüm Birliği Başkanı Türker Üreticileri Uyardı - Son Dakika
Ekonomi

Tariş Üzüm Birliği Başkanı Türker Üreticileri Uyardı

Tariş Üzüm Birliği Başkanı Türker Üreticileri Uyardı

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, “2015 yılı ürününde son yılların en düşük rekoltesinin gerçekleşmesi nedeniyle sezon başında oluşan ve üreticiyi memnun eden fiyatların düşürülmeye çalışıldığını" iddia etti.

06.11.2015 14:43

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, "2015 yılı ürününde son yılların en düşük rekoltesinin gerçekleşmesi nedeniyle sezon başında oluşan ve üreticiyi memnun eden fiyatların düşürülmeye çalışıldığını" iddia etti.

Üreticinin piyasada çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının düşürülmesine karşı bilinçli hareket ederek direnmesi halinde bu oyunu bozabileceğini belirten Türker, "Sezon başında kilogramı 6 TL'nin üzerine çıkan çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının, rekoltenin çok düşük olduğu bu yılda, her hangi bir neden ortada yokken kilogram fiyatı 5 TL'ye geriledi" dedi.

"Üreticinin önemli bir bölümü iki yıl önce fiyatların önce yükselip sonra hızla düşmesi nedeniyle bu yıl da çekirdeksiz kuru üzüm piyasasında benzer şekilde gelişmeler olacak" diye kaygı içinde olduğunu belirten Türker, bu yıl çekirdeksiz kuru üzümde dünya fiyat ve koşullarının farklı olduğunu söyledi.

Üreticilerin bu sene üretimlerinin büyük bölümünü kısa süre içerisinde elden çıkararak piyasaya sürdüğünü belirten Türker, mevcut rekolte durumuna göre üreticilerin ellerinde kalan az miktardaki çekirdeksiz kuru üzümün çok değerli olduğunu ve üreticilerin de bunun farkına varmaları gerektiğini söyledi.

Türker, "Dünya çekirdeksiz kuru üzüm rekolte miktarının da önceki yıllara göre düşük olduğu dikkate alındığında üreticinin panik yapmaması ve buna direnmesi halinde fiyatların yükselmesi beklenmelidir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tariş Üzüm Birliği Başkanı Türker Üreticileri Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement