Terziler, Alım Gücü Düşen İnsanların Tadilata Yöneldiğini Söylüyor - Son Dakika
Ekonomi

Terziler, Alım Gücü Düşen İnsanların Tadilata Yöneldiğini Söylüyor

Osmaniye'de 25 yıldır terzilik yapan Mehmet Sarpkaya, yeni elbise alan kişi sayısının azaldığını, insanların eski kıyafetlerini tadilata getirdiğini söyledi. Sarpkaya, alım gücü düşen insanların tadilata yöneldiğini belirtti. Dikim azaldı, tadilat ise genelde tercih ediliyor. Piyasa da pek hoşlarına gitmiyor.

22.06.2023 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'de 25 yıldır terzilik yapan Mehmet Sarpkaya, yeni elbise alan kişi sayısının azaldığını, insanların eski kıyafetlerini tadilata getirdiğini söyledi. Sarpkaya, "İnsanlar yeni alamıyor, nedense çok azınlıkta yeni alanlar. Böyle sökük, parça eski eşyalarını daraltıyorlar, onlarla uğraşıyoruz. Gördüğünüz yama, insan bunu yaptırıyor, giyecek. Zamanında çöpe atarlardı, şimdi bit pazarına nur yağmış gibi hepsi böyle parça getiriyor, sökük getiriyor hemen hemen. Şu anki mevcut durum, piyasalarla alakalı, yani alım gücüyle alakalı" dedi.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde 25 yıldır terzilik yapan Mehmet Sarpkaya, alım gücü düşen insanların tadilata yöneldiğini söyledi. Sarpkaya, "Dikim, azınlığa girdi. Çok eskidendi o, yani bitti artık. Tadilat, genelde tadilat yaptırırlar. Alan var, yok değil. Ama parası olan alır, parası olmayan da böyle getirirler, tadilat yaptırırlar" diye konuştu.

"EVDEKİ EŞYALARINI TADİLATA GETİRİYORLAR"

Terzi Mehmet Sarpkaya, şunları söyledi:

"İnsanlar yeni alamıyor, nedense çok azınlıkta yeni alanlar. Böyle sökük, parça eski eşyalarını daraltıyorlar, onlarla uğraşıyoruz. Kesik yaptırıyorlar. Gördüğünüz yama, insan bunu yaptırıyor, giyecek. Zamanında çöpe atarlardı, şimdi bit pazarına nur yağmış gibi hepsi böyle parça getiriyor, sökük getiriyor hemen hemen. Evdeki eşyalarını tekrardan tadilata getiriyorlar. Şu anki mevcut durum, piyasalarla alakalı, yani alım gücüyle alakalı. Biraz da kendileri ekonomik davranıyor insanlar. Evdeki eşyalarını tekrardan tadilata sokup giyinmeyi tercih ediyor.

"BANA BUNU DİZAYN ET DİYOR"

Dükkanda bunun sıfırı 300 lira, 400 lira, 500 lira. Hep tadilat. Şu gördüğünüz masanın üzerindekiler olsun, şunlar olsun hepsi tadilat. Getirip de sıfır diktirme işi yok. Bunu insan, kaç yıl olmuş, 10 yıl olmuş şunu alalı, lastiğini değiştireceğiz. Şunu almış, bir 5 yıldan beri evde yatırıyormuş, zayıflamış, tekrardan bana diyor 'Bunu dizayn et' diyor, dizayn etmeye çalışıyoruz.

"PİYASA PEK HOŞUMUZA GİTMİYOR"

Dikim, azınlığa girdi. Çok eskidendi o, yani bitti artık. Tadilat, genelde tadilat yaptırırlar. Alan var, yok değil. Ama parası olan alır, parası olmayan da böyle getirirler, tadilat yaptırırlar. Bu tadilat, şunların hepsi tadilat, sıfır değil. Evlerinden getirmişler kadınlar, tadilat yaptırıyor. Erkeklerin, orada var, tadilat yaptırıyor. Yani azınlıkta, sıfır pantolon alıp da paçasını yaptırayım, boyunu yaptırayım, bunlar azınlıkta. Fiyatlara baktığımız zaman, 'Kaça aldınız' dediğimizde 500-600 liradan bahsediyorlar. Şimdi insanlara bakıyorum, buna nasıl para verdin de aldın? 'Ne yapayım' diyor. 'Pantolonum kalmadı' diyor. ' Mecbur alıyorum' diyor. İnsanlara da bazen hak veriyoruz ama piyasa da pek hoşumuza gitmiyor."

Terziler, Alım Gücü Düşen İnsanların Tadilata Yöneldiğini Söylüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Terziler, Alım Gücü Düşen İnsanların Tadilata Yöneldiğini Söylüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement