TKYD'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka - Son Dakika
Ekonomi

TKYD'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka

TKYD\'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) olağan Genel Kurul toplantısında göreve getirilen yeni Yönetim Kurulu'nun üyeleri, TKYD Başkanlığı'na Dr. Tamer Saka'yı, başkan yardımcıliklarına da Duygu Yılmaz, Murat Kolbaşı ve Can Çaka'yı seçti.

05.04.2021 10:41  Güncelleme: 14:17

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) olağan Genel Kurul toplantısında göreve getirilen yeni Yönetim Kurulu'nun üyeleri, TKYD Başkanlığı'na Dr. Tamer Saka'yı, başkan yardımcıliklarına da Duygu Yılmaz, Murat Kolbaşı ve Can Çaka'yı seçti.

Konuşmasında, dernek çatısı altında yapılan çalışmaların, Türkiye'nin kurumsal yönetim anlayışının gelişmesine katkı sunmak üzere yapıldığına ve bunun bir bayrak yarışı olduğuna dikkat çeken Dr. Tamer Saka, "Pandemi koşullarının hala devam ettiği günümüzde, kurumsal yönetimin önemi geçmişe nazaran daha iyi anlaşıldı. Çünkü kurumsal yönetim, şirketleri pandemi gibi beklenmedik dönemlerde dahi risklere karşı koruyor, dayanıklılığı artırıyor. Biz de bu nedenle özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında ve kamuda iyi uygulamaların yaygınlaşması için kurumsal yönetimi anlatmaya ve bu anlayışı yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Gönül verdiğimiz bu yolda, çıtayı her geçen gün biraz daha yukarı koymak için çabalayacağız. Bu süreçte yalnızca kurullarımızın, komisyonlarımızın değil kurumsal ve bireysel tüm üyelerimizin bize destek olacağına inanıyoruz" dedi.

Dr. Tamer Saka; lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Sabancı Holding Çimento Grup Başkanlığı görevini yürüten Dr. Saka; Afyon Çimento, Akçansa ve Çimsa şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kordsa ve Carrefoursa şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyelikleri ile birlikte Türkiye Çimento Mühtahsilleri Birliği Başkanlığı, ÇEİS Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkan Yardımcılığı, Global Cement and Concrete Association (GCCA) Yönetim Kurulu Üyeliği, CEMBUREAU Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜSİAD ve İstanbul Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.TKYD Genel Kurulu'nda belirlenen Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Dr. Tamer Saka Yönetim Kurulu BaşkanıDuygu Yılmaz Başkan YardımcısıMurat Kolbaşı Başkan YardımcısıCan Çaka Başkan YardımcısıEce Börü Yönetim Kurulu Üyesi/ SaymanEmir Turan Yönetim Kurulu ÜyesiHakan Ateş Yönetim Kurulu ÜyesiSenem Denktaş Yönetim Kurulu Üyesi/Sekreter ÜyeTanyer Sönmezer Yönetim Kurulu ÜyesiPolat Şen Yönetim Kurulu ÜyesiPerihan İnci Yönetim Kurulu Üyesi(Fotoğraflı)


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi TKYD'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement