TMO'ya çağrı: Mısır fiyatlarını dikkate alın - Son Dakika
Ekonomi

TMO'ya çağrı: Mısır fiyatlarını dikkate alın

TMO\'ya çağrı: Mısır fiyatlarını dikkate alın

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Bahadır Sezgin, Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) mısır alım fiyatlarının açıklanması için çağrıda bulundu. Sezgin, artan girdi fiyatlarıyla sıkıntılı bir sezon geçiren çiftçilerin zarar etmemesi için TMO'nun piyasada gerileyen mısır fiyatlarını dikkate alması gerektiğini belirtti. Çiftçiler, mısır fiyatlarının açıklanmasını ve alım yapılmasını bekliyor.

21.08.2023 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) mısır alım fiyatlarının açıklanması için çağrı yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Osmaniye Ziraat Odası (OZO) Başkanı Bahadır Sezgin, "Artan girdi fiyatları ile sıkıntılı bir sezon geçiren üreticilerimizin zarar etmemesi için TMO piyasada gerileyen mısır fiyatlarını dikkate almalı" dedi.

Sezgin, ilçe oda başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla mısır tarlasında açıklama yaptı. Bölgede hasadına başlanan mısır konusunda çiftçilerin talep ve beklentilerini dile getirmek, ilgili makamlara ulaştırmak istediğini söyleyen Başkan Bahadır Sezgin, "Osmaniye ve bölgede, çiftçilerin yoğun olarak üretimini yaptığı mısırın her hasat döneminde olduğu gibi, bu sezonda da dolu, sel ve sıcaklık gibi bazı doğal afetlere maruz kaldığını, üretim sezonu boyunca fark edilmeyen, bu doğal afet zararının hasatta verim kaybı ile ortaya çıkmakta olduğunu belirtti. Mısırın tozlaşma dönemine denk gelen bu doğal afetler, mısır koçanlarında yüzde 25-30 oranında dane noksanlığına yol açmıştır. Bu da yüzde 25-30 verim eksikliği anlamına gelmektedir. Hasat edilmeye başlanılan mısırda piyasada oluşan fiyat belirsizliği, geçmiş yıllarda da çiftçimizi zor durumda bırakmış ve ürünlerini zararına satmak zorunda kalmışlardır. Önceki yıllarda yaşanmış olan mağduriyetler ile tekrar karşılaşmak istemeyen çiftçilerimiz, bir an önce mısır fiyatlarının açıklanmasını ve alım yapılmasını beklemektedir" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi TMO'ya çağrı: Mısır fiyatlarını dikkate alın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement