Türkiye'nin En Yüksek Binası Satılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin En Yüksek Binası Satılıyor

Kiler GYO sahibi olduğu İstanbul 4. Levent'deki Sapphire binasının satışı için yatırım bankası TFI ile görevlendirme anlaşması yaptı.

21.12.2015 14:52  Güncelleme: 15:16

Kiler GYO, sahibi olduğu 4. Levent'deki İstanbul Sapphire Binasınını satış için harekete geçti. Kiler Sapphire Alışveriş Merkezi, Sapphire Seyir Terası ile Sapphire Residence'ın satışı için yatırım bankası The First Investor (TFI) ile bir yıl süreli anlaşma imzaladı. Şirket KAP'a açıklama yaptı.

TAM 261 METRE

Sapphire, 261 metre anten yüksekliğiyle Avrupa'nın (Rusya toprakları hariç) Shard London Bridge'den sonra en yüksek 2. binası. İnşaatına 2006 yılında başlanan bina 2011 yılında tamamlandı.

SAPPHİRE ÖZELLİKLERİ

Toplam 165.169 metrekarelik inşaat alanına sahip binada 10 katı zemin altı olmak üzere toplam 66 kat bulunmaktadır. 30 metre anten ile yüksekliği 261 metreye erişmektedir. Binanın ana fonksiyonları olarak kamuya açık bir alışveriş merkezi ve otoparka ek olarak rezidans kulesi de yer almakta. Otoparklar zemin altındaki 6 katta, alışveriş merkezi ise zemin altındaki 4 katta ve zeminde yer almakta.

Bina taşıyıcı sistemi betonarme ve çelik olarak tasarlanmıştır. Bodrum katlar ve alışveriş merkezi katları betonarme olarak planlanmış, dış cephe ve devamı niteliğindeki alışveriş merkezi çatı örtüsü çelik konstrüksiyon.

Bina içindeki düşey sirkülasyon için 8 tanesi yüksek hızlı olmak üzere, toplam 14 adet asansör ve 13 adet yürüyen merdiven, yatay sirkülasyon için de 8 adet yürüyen yol bulunmakta.

Binanın konut kısımlarında 120 metrekareden 1.100 metrekare'ye kadar değişen, birbirinden farklı büyüklükte 177 adet rezidans birimi yer almakta. Residans kısmında 4 konut zonu bulunmakta ve bu zonlar da kendi içerisinde her 3 katta bir gökyüzü bahçesi oluşturmakta. Zonlar arasında konumlanan katlarda konut kullanıcıları için çeşitli rekreasyon alanları düşünülmüş.

SEYİR TERASI 225 METREDE

Rezidansların ortak alanları olarak 970 metrekarelik bir özel sosyal alan (lounge), 1.100 metrekarelik bir golf antrenman sahası ve binanın en son katında bir restoran bar yer almakta. Ayrıca kamuya açık olan ve 225 metre yükseklikte yer alan seyir terası da mevcut.

Türkiye\'nin En Yüksek Binası Satılıyor

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin En Yüksek Binası Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • tc: biz oraya temizlik yapıyoruz yaralılar yada leşleri almak için temizlik yapmıyoruz biz sizleri defalarca uyardık.14 yaşındaki çocuk geberince çocuk oluyor askere silah sıkınca öldü diyorlar o silahı eline veren kişiler düşünsün bunları elinde silah olan yaşlı çocuk fark etmez artık. 8 4 Yanıtla
  • falfuli: Sahibi bilalmiş diyolar ben inanmıyorum.o haram yemez . 6 4 Yanıtla
  • şakir: Tamam bilalin hissesi var ama tamamı onun değil %98 İ onun sadece insaflı olalım çok günah 3 3 Yanıtla
  • KARTALIM.: Filimin başına dönelim arsa kimden geçti vahide iettnin arsasıdı. 6 0 Yanıtla
  • cımaat: Sayın Başkan son kaça olur 4 1 Yanıtla
  • zz: bu zihniyet özalada demedigini bırakmadı her seyi caldı diye cocukları ajliktan nefesleri kokuyor......... 3 1 Yanıtla
  • tüccar alıcı: Son kaça olur aga onu de hele 4 0 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Tayip sen kendini bu Gökdelen den dahamı yüksek görüyon...? 2 2 Yanıtla
  • havvuli: Gerçek adı gizli sahibinin. İsminin baş harfi dayyibh 2 1 Yanıtla
  • atilla: Akp li sahibi milletvekilliği yaptı Vahit kiler.bitlis hemşerimdir.güzel bina alın bence 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement