TZOB, Üreticilerin Desteklenmesini İstedi - Son Dakika
Ekonomi

TZOB, Üreticilerin Desteklenmesini İstedi

TZOB, Üreticilerin Desteklenmesini İstedi

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesini istedi. Bayraktar, buğday, arpa ve kırmızı mercimek gibi temel ürünlerin ekimine kısa süre sonra başlanacağını belirterek, üreticilerin girdi maliyetlerindeki artışa dikkat çekti. Bayraktar, mazot ve gübre desteklerinin artırılması ve üreticilerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.

14.09.2023 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesini istedi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin önemli temel ürünlerinden olan ve Türkiye'deki ekiliş alanlarının yüzde 40'tan fazlasını kapsayan buğday, arpa ve kırmızı mercimekte ekime kısa süre sonra başlanacağını bildirdi.

Üreticilerin gübrenin yaklaşık yüzde 50'sini, tarımda toplam kullanılan mazotun yüzde 25'ini bu dönemde kullandığına dikkati çeken Bayraktar, son aylarda girdilerdeki fiyat artışlarına işaret etti.

Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesi üreticilerin desteklenmesi çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"En ucuz üretim sürdürülebilir üretimdir, sürdürülebilir üretim için de üreticilerimizin yeterli girdi temin etmesi ve alın terinin karşılığını alması gereklidir. Ekim ayında verilecek mazot ve gübre destekleri bir an önce artırılarak verilmeli, sezona başlayan üreticilerimizin önü açılmalıdır. Aksi takdirde üreticilerimizin üretme isteği ve tüketicilerimizin gıdaya erişimi açısından zor günler bizi bekliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TZOB, Üreticilerin Desteklenmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement