Vestel, En Yeni Ürünleriyle Bu Yıl da CeBIT'te - Son Dakika
Ekonomi

Vestel, En Yeni Ürünleriyle Bu Yıl da CeBIT'te

Vestel, En Yeni Ürünleriyle Bu Yıl da CeBIT\'te

Vestel, 4-9 Mart Tarihleri Arasında Almanya'da Düzenlenen Dünyanın En Büyük Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı CeBIT Hannover 2008'de, Vestel City'de Üretilen Son Teknoloji Ürünlerini Tanıtıyor.

04.03.2008 15:50

Vestel, 4-9 Mart tarihleri arasında Almanya'da düzenlenen dünyanın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Hannover 2008'de, Vestel City'de üretilen son teknoloji ürünlerini tanıtıyor.

Vestel'den yapılan açıklamaya göre firma, estetik ve fonksiyonelliği birarada sunduğu, ürünlerin görsel yönünü vurgulayan açık renklerin hakim olduğu 300 metrekarelik standında, LCD monitörlerden dizüstü bilgisayarlara, uydu alıcılarından LCD ve plazma TV'lere 40 farklı ürün modeli ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili ve Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, 1997'den bugüne CeBIT'e katılan Vestel'in Türkiye'nin teknolojik yüzünü tüm dünyaya sunduğunu ifade etti. Erdoğan, Vestel'in bugün tüplü ve LCD televizyonlar ile dijital TV alıcılarında dünyanın en büyük üreticisi konumunda olduğunu belirterek Vestel'in dünya pazarlarındaki başarısının ardında AR-GE'den tasarıma, üretimden pazarlamaya küresel düşünme yeteneği ve uluslararası arenadaki etkin görünürlüğünün yattığını dile getirdi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl fuarda 2008 yılında üretimine başladığımız LCD monitörlerimizi, hırsızlığa karşı son teknoloji güvenlik sağladığımız yeni dizüstü bilgisayar modellerimizi, 30'u aşkın patentli Pixellence teknolojisiyle üretilen ve yurtdışından birçok ödül alan Vestel LCD ve plazma TV'lerimizi, dijital alıcılarımızı ve İnteraktif Otel TV sistemimizi tanıtıyoruz. CeBIT'te geçen yıl hem dizüstü bilgisayar hem TV'de hedefimizin üzerinde iş bağlantısı kurduk. Bu yıl da birçok yeni iş bağlantısı kuracağımıza, üretimine yeni başladığımız LCD monitörler başta olmak üzere her kalemden fuar boyunca yoğun sipariş alacağımıza inanıyoruz." Vestel'in elektronik sektöründe Avrupa'nın güçlü, başarılı ve güvenilir üreticisi olarak kabul gördüğünü ifade eden Erdoğan, 2007 yılı ihracat rakamlarının da başarılarını tescillediğini belirtti. 2007 yılında toplam ihracatın rakamsal olarak 2.6 milyar dolar, adet bazında ise 7.8 milyon TV, 5 milyon dijital kutu ve dizüstü bilgisayar, 3.7 milyon beyaz eşya olarak gerçekleştiğini vurgulayan Erdoğan, 2008 yılı için ihracat hedeflerini 3 milyar dolar olarak belirlediklerini dile getirdi. Erdoğan, son 5 yılda 100'ün üzerinde ülkeye gerçekleştirilen ve 10 milyar Euro'yu aşan ihracatı ile Vestel'in dayanıklı tüketim malları sektöründe 7 yıldır üst üste ihracat birinciliğini kimseye bırakmadığının altını çizdi.

Erdoğan, Vestel'in LCD TV arenasındaki başarısına dikkat çekerek, "Bu başarı, LCD monitör üretimine girme konusunda tereddütsüz adım atmamızı sağladı. TV alanındaki bilgi, birikim ve deneyimimizi kullanarak 2008 yılında üretimine başladığımız LCD monitörler CeBIT'te kurumsal müşteriler tarafından büyük ilgi görecek" diye konuştu.

(SŞ-SŞ-BA-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Vestel, En Yeni Ürünleriyle Bu Yıl da CeBIT'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement