Dünyaca Ünlü Ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu'nun Resmini Çizdi - Son Dakika
Genel

Dünyaca Ünlü Ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu'nun Resmini Çizdi

Dünyaca ünlü ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu'nun resmini çizdiGAZİANTEP - Dünyaca ünlü olan Çinli Ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu Koçak'ın sulu boya ile portresini yaptı.

04.07.2017 15:29

Dünyaca ünlü ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu'nun resmini çizdi

GAZİANTEP - Dünyaca ünlü olan Çinli Ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu Koçak'ın sulu boya ile portresini yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen 6. Uluslararası Sevgi, Barış, ve Hoşgörü Festivali olan Altın Fırça Suluboya Festivaline katılan Liu Yu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi halk oyunlarında yer alan Duygu Koçak'ı izledikten sonra resmini çizmek istedi.

Folklor gösterisini sergiledikten sonra dünyaca ünlü ressama modellik yapan Koçak, yaklaşık 1 saat süren çizimin sonunda çok mutlu olduğunu belirtti.

Gaziantep'e gelip fotoğraf çekmekten ve resim yapmaktan çok zevk aldığını belirten Çinli ressam Liu Yu, "Gaziantep'te sulu boya sanatına ilgi oldukça fazla bunun yanı sıra Gaziantep haklı oldukça misafirperver bu bizi çok mutlu ediyor. Tüm dünya ile kıyaslarsak burada olan misafirperverlik en iyisiydi. Folklor gösterisini çok beğendim. Dans edenlerin üzerindeki yöresel kıyafetler oldukça ilgimi çekti" ifadelerini kullandı.

Dünya'nın farklı ülkelerinden toplam 65 sanatçı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneğinin işbirliği ile gerçekleşen Zeugma 6. Uluslararası Sevgi, Barış ve Hoşgörü Festivaline Dünya'nın farklı ülkelerinden toplam 65 sanatçı katıldı. Festival, Gaziantep'in farklı sokaklarını resmeden 65 ülkeden gelen sanatçılar yeteneklerini Gaziantep için sergiledi.

Bu festival ile Gaziantep'ten tüm dünyaya ülkemizin turistik ve kültürel tanıtımına olumlu katkılar sağlanacağı amaçlanıyor.

Yaklaşık 100 farklı ülkede temsilciliklerinin olduğunu belirten Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Atanur Doğan," Bu etkinlik ile Türkiye'nin imajına ve zengin kültürümüze bir faydasının olmasını istedik. Türkiye'deki en etkili festivallerden birini Gaziantep'te yapıyoruz. Gaziantep'teki kültür zenginliği ve resmedilecek mekanların yoğunluğu ve aynı zamanda insanların sıcakkanlı olması festivalimizin başarılı ve verimli geçmesi için en uygun ortamı hazırlıyor. Bu yüzden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e bizlere bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Gaziantep'e özgü halk oyunları gösterisi ile başlayan festival, farklı ülkeden katılan sanatçıların Gaziantep'in farklı sokaklarını resmetmesiyle sona erdi.

Dünyaca Ünlü Ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu\'nun Resmini Çizdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Dünyaca Ünlü Ressam Liu Yu, Gaziantepli Duygu'nun Resmini Çizdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement