Edirne'nin Kurtuluş Günü'ne Solo Türk Damgası - Son Dakika
Genel

Edirne'nin Kurtuluş Günü'ne Solo Türk Damgası

Edirne'nin Kurtuluş Günü'ne Solo Türk damgası Çelik kanatlı Türk kartalları Edirne'yi salladıEDİRNE - Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı kutlamaları kapsamında, Solo Türk ekibi Selimiye semalarında gösteri uçuşu yaptı.

25.11.2017 18:09

Edirne'nin Kurtuluş Günü'ne Solo Türk damgası

Çelik kanatlı Türk kartalları Edirne'yi salladı

EDİRNE - Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı kutlamaları kapsamında, Solo Türk ekibi Selimiye semalarında gösteri uçuşu yaptı. Çelik kanatlı Türk kartallarına Edirneliler yoğun ilgi gösterdi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü etkinliklerinde, Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi Solo Türk, Edirne semalarında gösteri uçuşu yaptı. Kutlamalar Atatürk Anıtı'na konulan çelenk programı ile başladı.

Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi Solo Türk, bugün öğlen saatlerinde Selimiye Camii ve kent merkezi civarında yaptığı gösteri ile Edirnelileri kendine hayran bıraktı. 3 yıl önce 25 Kasım 2014 tarihinde kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlamalarında yaptığı gösteri ile büyük beğeni toplayan Solo Türk, Edirnelilerle tekrardan buluştu. 7'den 70'e binlerce vatandaş, saatler öncesinde Selimiye alanında yerini alarak, bu özel anı hem izledi hem de cep telefonları ile kayıt altına aldı. Bazı vatandaşlar, Solo Türk'ün yaptığı gösteriyi çekebilmek için tarihi Ulu Camii minaresine ve Selimiye Cami önünde bulunan tarihi Arasta Çarşısı'nın çatısına çıktığı gözlemlendi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Gerçekten de muhteşemdi. Türkiye'de bir söz vardır, 'Her Türk asker doğar' diye, gerçekten bugün Solo Türk, Türk Hava Kuvvetleri'nin yıldızı bizi bu büyük Türk milletinin bir ferdi olmakla tekrar gururlandır" dedi.

Program Talatpaşa Asfaltı üzerinde düzenlenen geçit töreninin ardından Solo Türk ekibinin gösterisi ile sona erdi.

Edirne\'nin Kurtuluş Günü\'ne Solo Türk Damgası
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Edirne'nin Kurtuluş Günü'ne Solo Türk Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement