Hakkari Şehidinin Acı Haberi Ailesine Verildi - Son Dakika
Genel

Hakkari Şehidinin Acı Haberi Ailesine Verildi

Hakkari şehidinin acı haberi ailesine verildi Oğullarının şehadet haberini alan ailenin sözleri yürekleri dağladı "Beni hiç düşünme anne çok rahatız, bana dua edin"ADANA - Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güvendağ Üs Bölgesi'nde helikopter pistinin güvenliğini aldığı esnada kayalıklardan düşerek...

28.11.2017 00:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari şehidinin acı haberi ailesine verildi

Oğullarının şehadet haberini alan ailenin sözleri yürekleri dağladı

"Beni hiç düşünme anne çok rahatız, bana dua edin"

ADANA - Hakkari'nin Çukurca ilçesi Güvendağ Üs Bölgesi'nde helikopter pistinin güvenliğini aldığı esnada kayalıklardan düşerek şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Yusuf Demiryürek'in Kozan'daki baba evine acı haber ulaştı.

Sözleşmeli Piyade Er Yusuf Demiryürek (21), Çukurca ilçesi Güvendağ Üs Bölgesi'nde helikopter pistinin güvenliğini aldığı esnada kayalıklardan düşerek ağır yaralandı. Kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşen Demiryürek'in şehadet haberi, Kozan İlçesine Bağlı Özbaşı Köyü Solaklı Mahallesi'nde ikamet eden babası Yaşar Demiryürek ve annesi Zeynep Demiryürek'e yetkililer tarafından verildi. Şehidin babası Yaşar Demiryürek, şehidin kardeşi İlyas Demiryürek'e sarılarak; "Oğlum bakın kardeşiniz Yusuf artık yok. Her gün televizyonda Çukurca'yı izliyorduk. Oğlumun acı haberini aldım sonunda. Oğlum izine gelecekti olmadı" demesi yürekleri burktu.

Şehidin annesi Zeynep Demiryürek ise "Her zaman haberleri izlerdik. Hakkari'nin haberlerine bakardık. Yakınlarda televizyonu açmadık. En son Cuma günü görüşmüştük. Ondan sonra aradık telefonunu açmamıştı. Acaba telefonu çekmiyor mu nedir diyordum. Yine lafını etmiştik. Her zaman Hakkari'nin haberlerini izleriz öyle haberlere bakardık. En son izlediğimizde oralara karlar yağmıştı dizlerine kadar. O karda askerlerimizin gidişlerini görünce kuzularım kuzularım diye ağlıyordum. En son Cuma günü babasıyla konuşmuştu. Ben konuşmadım. Ondan evvel üç gün önce konuşmuştuk. Beni hiç düşünme anne çok rahatız bana dua edin demişti." diye konuştu.

Şehidin acı haberini alan kardeşleri İlyas Demiryürek, Eyüp Demiryürek ve Fatma Avcı'da baba ocağına gelerek ailesiyle birlikte ağıt yaktı.

Şehidin baba ocağına Kozan Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından dev Türk Bayrağı asılarak evin etrafı Türk Bayrakları ile donatıldı. Askeri yetkililer ve sağlık görevlileri de şehidin acılı anne ve babası ile yakınlarının yanında bulunarak zaman zaman fenalaşan anne ve babaya sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

Öte yandan, şehit Demiryürek'in 17 aydır görevine devam ettiği, iki erkek ile bir kız kardeşinin bulunduğu ve şehidin bekar olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazına müteakip düzenlenen törenin ardından Kozan Aile Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Hakkari Şehidinin Acı Haberi Ailesine Verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Hakkari Şehidinin Acı Haberi Ailesine Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement