Yılbaşı Hindileri Kapış Kapış Gidiyor - Son Dakika
Genel

Yılbaşı Hindileri Kapış Kapış Gidiyor

Yılbaşı hindileri kapış kapış gidiyor Satıcılar : "Yılbaşı hindilerini islami şartlara göre kesip veriyoruz" "Hindi alırken kanat altlarına dikkat edin" "Tanesini 100 - 150 TL arasında satıyoruz"İZMİR - Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindiler pazarda 100-150 TL arasında satışa...

29.12.2017 10:11

Yılbaşı hindileri kapış kapış gidiyor

Satıcılar :

"Yılbaşı hindilerini islami şartlara göre kesip veriyoruz"

"Hindi alırken kanat altlarına dikkat edin"

"Tanesini 100 - 150 TL arasında satıyoruz"

İZMİR - Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindiler pazarda 100-150 TL arasında satışa çıkarken, vatandaşlar tarafında kapış kapış satın alınıyor.

2018 yılına günler kala, yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti hindi, canlı ve kesilmiş olarak pazarda yerini aldı. Tanesi 110 ile 150 TL arasında satılan hindiler, tüketiciler tarafından kapış kapış gidiyor.

Yılbaşına özel sağlıklı yöre hindileri sattıklarını belirten İsmail Demirci, hindilerin fiyatlarının tanesi 100 -150 TL arasında değiştiğini söyledi.

"İslami şartlara göre kesip veriyoruz"

Demirci, sattıkları hindileri de İslami şartlara göre kestiklerini vurgulayarak, "Hindimizi elimizden geldiği şartlarda dinimizin şartlarıyla besmeleyle kesip poşetlere koyup, müşterilerimize veriyoruz" dedi.

Hindilerin kapış kapış satıldığını dile getiren Demirci, fiyatta pazarlık yapılmasından dolayı memnun olmadıklarını belirterek, "Hindiler yılın 11 ayı geziyor, 15 gün besiye çekiliyor. Dört tane çobanla peşinde akşama kadar gezinir. Sabaha karşı tekrar gezinmeye alınıyor. Satışlardan hiç memnun değiliz. 110 liraya hindi veriyoruz, millet 'pahalı' diye yakınıyor. 11 ay nasıl güdülüyor bu hayvanlar, bunu soran yok. 5 liranın pazarlığını yapıyorlar. Bir günde sadece 100 TL'lik yem yiyor bu hayvan burada, tabi köylerde çobanlara para verip güdüyoruz. Ama inanın vatandaşlar 5 liraya pazarlık ediyor. 110 lira diyorum, 105 olmaz mı diyor. Herkes haklı ama bende haklıyım. Bu hayvan kolay gelmiyor ki buraya, sadece 5-6 bin TL kamyon nakliyesi veriyorum" diye konuştu.

"Hindi alırken kanat altlarına dikkat edin"

Vatandaşlara sağlıklı hayvan almalarını tavsiye eden ve hindi alırken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşan satıcı Niyazi Sevim de şunları söyledi:

"Hindileri alırken kanat altlarına dikkat etsinler. Sarı değilse çiftlik hindisidir saman gibidir eti, yiyemezsin.Böyle yaylım hayvanı ise düzgün ve temizdir her zaman garantilidir. Yaylım hayvanı çekirgesini yer böceğini yer. Her türkü temizdir, her zaman sağlıklı, iştahlıca yiyebilirsin."

Yetkilere de seslenen Sevim, "Hayvancılığımızı bitirmesinler çiftlik hayvanı ile doğal hayvanı birbirine karıştırmasınlar. Yetkiliden bunu istiyoruz" dedi.

Yılbaşı Hindileri Kapış Kapış Gidiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yılbaşı Hindileri Kapış Kapış Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement