1 Ekrem'in Cenaze Namazında Göz Yaşları Sel Oldu - Son Dakika
Güncel

1 Ekrem'in Cenaze Namazında Göz Yaşları Sel Oldu

1 Ekrem\'in Cenaze Namazında Göz Yaşları Sel Oldu

Danimarka'nın Kolding Şehrinde Cezaevinde 10 Gardiyanın Dayağı Sonrası Kaldırıldığı Odrense Üniversitesi Hastanesinde Yaşamını Yitiren 23 Yaşındaki Ekrem Şahin Gözyaşlarıyla Uğurlandı.

22.01.2011 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DANİMARKA'nın Kolding şehrinde cezaevinde 10 gardiyanın dayağı sonrası kaldırıldığı Odrense Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 23 yaşındaki Ekrem Şahin gözyaşlarıyla uğurlandı.

Hastanenin morgu önünde kılınan cenaze namazında gözyaşları sel oldu aktı. Cenaze namazını Din Müşaviri Ahmet Onay kıldırdı. Cenazede Büyükelçi Berki Dibek, Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan Milletvekili Yıldız Akdoğan da hazır bulundular. Cenaze namazı kılınırken, Ekrim'in annesi Nermin Kalkan, Babası Ömer Şahin, Amcası Yusuf Şahin ve kardeşleri fenalık geçirdiler. Cenaze namazına katılanlar Ekremin yakınlarını teselli etmekte güçlük çektiler.

Namazdan sonra bir konuşma yapan Amca Yusuf Şahin, cenazeye katılanlara ve olayın başından beri kendilerine destek olan Türklere ve Türk devletine ve olayla ilgili kamuoyu yaratan basın mensuplarına teşekkür ederek, haklarını yasal yollarla arayacaklarını söyledi. Yusuf Şahin gençlerden olayla ilgili taşkınlık yapmamalarını istedi. Yusaf Şahin, Ekrem'in vücudunda darp izleri bulunduğunu belirterek ?doktorlar daha ne olmasını bekliyorlar. Mevcut darbeler şiddetin boyutunu göstermeye yeterli değil mi??dedi.

Büyükelçi Berki Dibek, yaptığı kısa konuşmada aile ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, aile ile işbirliği içinde konunun takipçisi olduklarını ve gerekli her türlü resmi girişimde bulunacaklarını söyledi. Büyükelçi ?kimsenin hakkı kaybolmayacaktır. Soruşturma açılması için Danimarka makamlarıyla temas halindeyiz. Tahriklere kapılmayın?dedi. Berki Dibek daha sonra kalp kirizi sonrası ölen başka bir vatandaşımızın cenazesine katıldı. Milletvikeli Yıldız Akdoğan da parlamentoda 3 Türk asıllı milletvekili olarak konunun takipçisi olduklarını ve Adalet Bakanına verilen soru önergesinin cevabını beklediklerini söyledi.

Ekrem Şahin'in cenazesi bugün THY ile Türkiye'ye götürülecek ve Sivas?ın Şarkışla kazasında toprağa verilecek. Öte yandan Vridlöselille cezaevinde tutuklu bulunan 150 mahkumun dün eylem yaptığı ve aralarında Ekrem?in ailesine verilmek üzere 50 şer kron para topladıkları bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Ekrem'in Cenaze Namazında Göz Yaşları Sel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement