12 Dev Adam ve Potanın Peri Adayları Aranıyor - Son Dakika
Güncel

12 Dev Adam ve Potanın Peri Adayları Aranıyor

12 Dev Adam ve Potanın Peri Adayları Aranıyor

12 Dev Adam Basketbol Okulları Urfa Koordinatörü İbrahim Aybar, kış okulu çalışmalarını GAP Arena Spor Salonu'nda yaptıklarını açıkladı.

12.10.2015 10:13

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Spor Genel Müdürlüğü işbirliğinde Garanti Bankası sponsorluğunda hayata geçirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları Projesi 14'üncü yılına giriyor.

Faaliyetlerine başladığı 2002 yılından bu yana 10 binlerce çocuğu basketbol ile tanıştıran 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) 2015-16 sezonu kış dönemi faaliyetleri başladı. Basketbolun tabana yayılması ve basketbol kültürünü çocuklara benimsetmek hedefiyle yola çıkılan 12 DABO,Türkiye'nin birçok yerinde geleceğin basketbolcularınıyetiştiriyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda eğitim gören potanın perileri ve geleceğin dev adamları yıl içinde yaptıkları antrenmanları düzenlenen birçok organizasyonla öğrendiklerini pratiğe dökme imkanı bulurken aynı zamanda Milli Takım oyuncularıyla tanışma şansı yakalıyorlar.

Basketbol sevgisini tüm Türkiye'ye yaymak, bilinçli bir basketbol ailesi oluşturmak, geleceğin sporcu, hakem ve yöneticilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 12 DABO projesinde, öğrenciler çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılıyor.

7-14 yaş arasındaki Kız-Erkek her çocuğun kayıt yaptırabileceği 12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye'nin 82 farklı noktasında yıl boyunca eğitim vermeye devam ediyor.

Konuyla İlgili açıklama yapan Şanlıurfa 12 DABO Koordinatörü İbrahim Aybar, "Şanlıurfa 12 Dev Adam Basketbol Okulları olarak 2002 yılından beridir faaliyetlerimize ara vermeden devam etmekteyiz.10 Ekim 2015'de Türkiye'de ki 82 merkezle birlikte 14'üncü kış dönemi çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Şanlıurfa 12 Dev Adam Basketbol Okulları olarak Kış Okulu çalışmalarını GAP Arena Spor Salonu'nda hafta sonu yaptıklarını da sözlerine ekleyen Ayber, "Kış okullarına kayıtları devam ediyor. Çocuklarının kayıtlarını yapmak isteyen veliler Türkiye Basketbol Federasyonu ve Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nden ve Şanlıurfa 12 Dev Adam Basketbol Okulları Facebook hesabından detaylı bilgi alabilirler" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 12 Dev Adam ve Potanın Peri Adayları Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement