12 Eylül Davasına Müdahil Olmak İsteyenler Mahkemelere Başvuruyor - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davasına Müdahil Olmak İsteyenler Mahkemelere Başvuruyor

12 Eylül Davasına Müdahil Olmak İsteyenler Mahkemelere Başvuruyor

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı 1980 darbesiyle ilgili davaya müdahil olmak isteyenler mahkemelere başvuruyor.

29.03.2012 15:53

Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılanacağı 1980 darbesiyle ilgili davaya müdahil olmak isteyenler mahkemelere başvuruyor.

Bir grup partiliyle birlikte Bursa Adalet Sarayı'na gelen Eşitlik ve Demokrasi Partisi Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, Ankara'daki mahkemeye gönderilmek üzere Nöbetçi Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müdahillik için dilekçe verdi. 6 işkence mağduru arkadaşı ise darbeciler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Evren ve Şahinkaya'nın artık hesap verme zamanının geldiğini belirten Akgün, "Darbeciler 30 yıl önce yaptıklarının ve halen süren mezalimlerinin hesabını verecek. 12 Eylül'de doğan çocuklar bugün 32 yaşında. Bir kısım insanlar için 12 Eylül sadece tarih. Türkiye halklarının inanç kimlik, kültür farklılıklarını çatışma alanına döndürenler, bomba koyanların 12 Eylül'ü hazırlamaya çalışanların olduğunu biliyoruz. Kurtarıcı edasıyla gelenlerin neler yaptığını biliyoruz. 650 bin insanı gözaltına aldılar.

Siyasi partileri kapattılar. Bugün de devam eden sayılamayacak kadar mezalimi ortaya koydular" ifadelerini kullandı.

"Artık gerçeklerle yüzleşme vaktidir" diyen Akgün, "12 Eylülcülerin şahsında darbe düzeniyle hesaplamaya ihtiyacımız vardır. 4 Nisan'daki davayı darbe yapanların hesap sorma düzenine çevirebilirsek pisliği halının altına atmayacaksak özgürleşiriz. Tüm halkımıza çağrı yapıyoruz, gelin 4 Nisan'da iki elimizle darbecilerin yakasında olalım. Ankara'da hep birlikte, 'Darbeler olmasın' diye bağıralım. Partimiz ve Yeşiller Partisi olarak Ankara'ya otobüsler kaldıracağız" diye konuştu.

Partisinin 12 Eylül 2010'da yapılan anayasa referandumuna 'evet' dediğini hatırlatan Yüksel Akgün, referandumda 'hayır' kampanyası başlatan CHP'nin 12 Eylül davasına müdahil olma kararını çelişki olarak değerlendirdi. Referandum sonucu sadece darbecilerin yargılanmasını engelleyen kanun maddesinin kaldırılmasının bile büyük bir gelişme olduğunu vurgulayan Akgün, "Bugün darbecilerin yargılanmasının önünün açılmasıyla birlikte referandumun önemini görüyoruz. Bugün aynı zamanda davaya müdahil olma kararı

alan CHP'nin çelişkisini de görüyoruz. Bundan mutluluk duyuyoruz. Referanduma 'hayır' diyen CHP'nin müdahil olmasından mutluluk duyuyoruz. Sandıktan 'hayır' çıksaydı CHP müdahil olabilir miydi? Bu çelişkiyi de onlara bırakıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 12 Eylül mağdurlarından Sait Özdemir, Nazım Sılacı, Necla Türemen, Nadir Ünver, Muzaffer Yazıcı ve Turgut Sezer, darbeciler hakkında Bursa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Arkadaşları adına konuşan Sait Özdemir, "Ruhunda, bedeninde işkence izleri taşıyanlar benim gibi her türlü hukuk dışı yöntemle yıllarca mahpus mahpus dolaştırılan, açlık grevlerine, ölüm oruçlarına yatırılanlar, darbeden nasibini alan tüm kesimler dönemin suçluları hakkında ülkemizin her yerinde

şikayet dönemini başlattı" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Davasına Müdahil Olmak İsteyenler Mahkemelere Başvuruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement