15 Bin Kişilik Yürüyüş, Sergiyle Ölümsüzleştirildi - Son Dakika
Güncel

15 Bin Kişilik Yürüyüş, Sergiyle Ölümsüzleştirildi

15 Bin Kişilik Yürüyüş, Sergiyle Ölümsüzleştirildi

Erzurum'da tarihi medrese açılan sergide, 136 yıl önce Osmanlı Rus savaşında Ruslar ve Ermenilere karşı verilen kahramanca savunmayı hafızalarda yaşamak için düzenlenen programın fotoğrafları ye...

29.11.2013 15:44

Erzurum'da bundan 136 yıl önce Osmanlı-Rus Savaşı'nda Ruslar ve Ermenilere karşı verilen kahramanca savunmayı hafızalarda yaşamak için 15 bin kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüş, sergiyle ölümsüzleştirildi.

Erzurum Valiliği öncülüğünde, Yakutiye Medresesi'nde açılan "Ecdada Saygı Yürüyüşü Fotoğraf Sergisi"nde, 9 Kasım'da Nene Hatun Tarihi Milli Parkı'nın bulunduğu Top Dağı'ndaki tabyalara düzenlenen programın fotoğrafları yer aldı.

Gazeteci, fotomuhabiri ve çeşitli kurumlarda çalışan kişiler tarafından çekilen ve seçmelere katılan 3 bin fotoğraf içerisinden 65 fotoğraf, düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tarihi medresede bir hafta boyunca açık kalacak olan sergiyle, hem düzenlenen programın ölümsüzleştirilmesi hem de tarihi tabyalarda verilen kahramanca mücadelenin hafızalarda yaşatılması hedefleniyor.

Serginin açılışını yapan Vali Ahmet Altıparmak, beraberindeki Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Müze Müdürü Mustafa Erkmen, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve çeşitli kurumların temsilcileriyle sergiyi gezdi.

Fotoğrafları tek tek inceleyen Altıparmak, burada yaptığı konuşmada, tarihi tabyalara düzenlenen programda çekilen fotoğrafların sergi yapılması için çalışma yaptıklarını belirterek, güzel bir sergi hazırlandığını söyledi.

Herkesi sergiye davet eden Altıparmak, "Normalde dışarıda sergilenecekti ancak hava muhalefeti nedeniyle içeride düzenlendi. Herkesi, sergiyi gezmeye davet ediyoruz" dedi.

Vali Altıparmak, sergide sabah ezanından programın sonuna kadar her anın ölümsüzleştirildiği fotoğrafların yer aldığını söyledi.

Bu arada, "Ecdada Saygı Yürüyüşü Fotoğraf Sergisi"nde, Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Ayşe Yıldız tarafından çekilen fotoğraflar da yer aldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Bin Kişilik Yürüyüş, Sergiyle Ölümsüzleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement