16 Askerin Aileleri Ankara'da Milli Savunma Bakanı Yılmaz'la Görüştü - Son Dakika
Güncel

16 Askerin Aileleri Ankara'da Milli Savunma Bakanı Yılmaz'la Görüştü

16 Askerin Aileleri Ankara\'da Milli Savunma Bakanı Yılmaz\'la Görüştü

Askerde görev başındayken intihar ettikleri öne sürülen 16 askerin aileleri, Ankara’ya giderek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

22.12.2013 16:14

Askerde görev başındayken intihar ettikleri öne sürülen 16 askerin aileleri, Ankara'ya giderek Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Muş Hasköy'de askerlik yaptığı sırada öldüğü söylenen Uysal Doğan'ın babası Rıza Doğan, oğlunun kendini vurarak intihar ettiği ileri sürülen merminin parasını kendisinden istediklerini iddia etti.

Askerde görev başındayken intihar ettikleri ileri sürülen ve şehitlik unvanlarının verilmediğini iddia eden 16 aile, aralık ayında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı ziyaret ederek mağduriyetlerinin giderilmesi için bakanlığa dilekçe verdi. Milli Savunma Bakanı Yılmaz tarafından konunun çözümü için çalışmaların başlatılacağı ve konunun bakanlar kuruluna sunulacağı sözünü alan aileler askerde ölen çocuklarının intihar etmediklerini ve şehit olduklarını söyledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANIYLA GÖRÜŞTÜLER

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında askerlik görevini yaparken nöbet mevkiinde ölü bulunan ve intihar ettiği öne sürülen Piyade Er Murat Oktay Can'ın baba evinde toplanan asker aileleri bakanlıktan gelecek sevindirici haberi bekliyor. Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, "On altı aileyle birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüşmeye gittik. Kendisi bizi kabul etti. Görüştük ve durumumuzu anlattık. Askerde ölen oğlum Murat Oktay Can'ın intihar etmediğini ve vücudunda iki mermi izi olduğunu delillerle gösterdim. Çocuklarımızın ölüm nedeninin intihar olmadığını ve şehitliklerinin verilmesi için gerekenin yapılmasını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan talep ettik. Yılmaz, bütçe görüşmelerinin ardından konuyu bakanlar kuruluna sunacağını belirtti."

ÜÇÜNCÜ KATTAN ATLAYIP İNTİHAR ETTİ

16 aileden biri olan ve yaklaşık 15 gün önce çocuğu Cihan Yörük'ün ölüm haberini alan acılı baba Mustafa Yörük ise gözyaşları içinde olay gününü anlatarak şöyle konuştu: "Oğlum Cihan Yörük, 12.8.2013 tarihinde şehit oldu. Olay günü sabah saatlerinde komutan geldi ve 'Oğlun kendini üçüncü kattan atarak intihar etti.' dedi. Ben şok oldum inanmadım öyle olduğuna. Arkadaşları oğlumun herhangi bir soru olmadığını ve olayın olduğu gece yatakhanesinde uyuduğunu söyledi. İddia edildiğine göre gece uyanıyor oğlum ve beni Korkuteli'ne gönderin diyor komutanına ve sonra kendini üçüncü kattan atıyor. Terhisine 1 hafta kala böyle bir şey yapmaz benim oğlum"

İNTİHAR ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLEN MERMİNİN PARASINI İSTEDİLER

2012 yılında Muş Hasköy'de askerlik yaptığı sırada başka bir koğuşta vurularak öldüğü söylenen 21 yaşındaki Uysal Doğan'ın babası Rıza Doğan da Milli Savunma Bakanı ile görüştüklerini ve çocuğunun elinde barut izi olmadığını intihar edeceğine inanmadığını ifade etti. Baba Rıza Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oğlumun intihar ettiği söylendi. İnanmadık. Milli Savunma Bakanı'yla görüştük. Özellikle çocuğumun üzerinden çıkan merminin parasını istediler. Utanmadan benden merminin parasını isteyen bir kurumdan ben ne beklerim artık. Aşçının elinde barut izine rastlanıldı. Fakat tutanaklarda aşçının o saatlerde yemek dağıttığı yer aldı. Benim çocuğumun silahta parmak izi yok. Silahta hiç parmak izi yok. Bu nasıl bir iş anlamadık." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 16 Askerin Aileleri Ankara'da Milli Savunma Bakanı Yılmaz'la Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement