19 Mayıs Kutlamaları Aşırı Rüzgar ve Sağanak Yağmur Nedeniyle Yarıda Kaldı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Kutlamaları Aşırı Rüzgar ve Sağanak Yağmur Nedeniyle Yarıda Kaldı

-Törenden detaylar -Yarışmadan detay görüntüler -Rüzgarın etkisiyle oyun alanının bozulması -Törenin iptali ile öğrencilerin dağılması Artvin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları aşırı rüzgar ve sağanak yağmur nedeniyle yarıda kaldı.

19.05.2017 13:36

-Törenden detaylar

-Yarışmadan detay görüntüler

-Rüzgarın etkisiyle oyun alanının bozulması

-Törenin iptali ile öğrencilerin dağılması Artvin'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları aşırı rüzgar ve sağanak yağmur nedeniyle yarıda kaldı.

Artvin'de Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan ve Artvin Şehir Stadında devam eden kutlamaları Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim kurum müdürleri ve öğrenciler izledi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamaların açılış konuşmasını yapan Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs'ın 98'inci yıl dönümünün tüm yurtta coşku ile kutlandığını söyledi

Yetim "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsuna çıkmasıyla aziz milletimizin umutları canlanmış kendi kaderini tayin edeceği istiklal mücadelesi başlamıştır. Samsun'da atılan tarihi adımın dalga dalga Anadolu'nun ve Trakya'nın tümüne yayılmış vatanın kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. 19 Mayıs bağımsızlık adına bir milat olmuş milli hafızamızda önemli bir yer edilmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh bizlere ilham olmaya yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir" dedi.

Meteorolojinin olumsuz hava şartları uyarısı göz önünde alınarak saat 9'da başlayan kutlamalara vatandaşlar ilgi göstermeyerek tribünlerin boş kaldığı gözlemlendi.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden kutlamalar Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce hazırlanan 'Zorvayvır' adı verilen parkurda yapılan yarışmalar esnasında aniden başlayan şiddetli rüzgar ve akabinde de gelen şiddetli yağmur nedeniyle yarıda kaldı.

Kutlamalar ileri bir tarihe ertelendi.

19 Mayıs Kutlamaları Aşırı Rüzgar ve Sağanak Yağmur Nedeniyle Yarıda Kaldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Kutlamaları Aşırı Rüzgar ve Sağanak Yağmur Nedeniyle Yarıda Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement