1arp Sanatçısı Ceren Necipoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

1arp Sanatçısı Ceren Necipoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

1arp Sanatçısı Ceren Necipoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Haber-kamera.Brezilya'da Rio Arp Festivali dönüşü 1 Haziran 2009 tarihinde Atlas Okyanusu'na düşen uçakta hayatını kaybeden ve 2,5 yıl sonra cesedine ulaşılan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu için Fulya Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi.

24.11.2011 14:08

Haber-kamera: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Brezilya'da Rio Arp Festivali dönüşü 1 Haziran 2009 tarihinde Atlas Okyanusu'na düşen uçakta hayatını kaybeden ve 2,5 yıl sonra cesedine ulaşılan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Fatma Ceren Necipoğlu için Fulya Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi. Ailesi, yakınları ve öğrencilerinin katıldığı törende AÜ Senfoni Orkestrası, Necipoğlu'nun anısına bir konser verdi.

CENAZESİ 2,5 YIL SONRA BULUNDU

Brezilya'daki Rio Arp Festivali'nde konser verdikten sonra dönüşü sırasında uçak kazasında 37 yaşındayken hayatını kaybeden Arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu için Fulya Sanat Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene annesi Selçuk, babası Vedat Necipoğlu, ablası Ayşe İmre Tüylü, yakınları, meslektaşları ve öğrencileri katıldı. Tören boyunca Necipoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu önünde iki öğrencisi saygı nöbetinde bulundu. Necipoğlu'nun öğrencilerinden oluşan Burak Tüzün yönetimindeki Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, müzik dinletisi sundu. Konuşmalar öncesinde dünyaca ünlü İskoçyalı Arp sanatçısı Catriona Mckay'ın Necipoğlu için bestelediği parça dinletildi.

NECİPOĞLU'NU ANLATTILAR

Tören'de konuşan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcav, kısa hayatına birçok başarı sığdıran Ceren Necipoğlu'nun, aynı zamanda Anadolu Üniversitesine Arp Ana Sanat Dalını kazandırdığını ifade etti. Necipoğlu'nun, sanata büyük katkılarının yanı sıra, pırıl pırıl sanatçılar da yetiştirdiğini kaydeden Cavcav, sadece Türkiye'nin değil, dünya sanatının genç ve başarılı bir sanatçısını kaybettiğini belirtti.

Fatma Ceren Necipoğlu'nun ablası Ayşe İmre Tüylü, kardeşinin hayatını arp'a adadığını ifade ederek, kısacık hayatına başarılar

sığdıran kardeşinin hayatının 1 Haziran 2009'da Atla Okyanusu'nun karanlıklarında noktalandığını söyledi. Arp Sanatı Derneği Başkanı Şirin Pancaroğlu da derneğin kurucu üyeleri arasında bulunan Ceren Necipoğlu'nun yurt dışından müzikle ilgili alabileceği en iyi eğitimi aldığını belirtti. Sanatıyla ilgili uluslararası ödüller alan Necipoğlu'nun, aynı zamanda çok iyi bir eğitimci de olduğunu vurgulayan Pancaroğlu, onun hayatı boyunca daha çok konser verebilmek için girişimlerde bulunduğunu anlattı.

TEŞVİKİYE CAMİİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Konserin ardından orkestra üyeleri, Necipoğlu'nun cenazesinin önünden saygı geçişinde bulundu. Tören boyunca Necipoğlu'nun 2 kız öğrencisi tabutun başında nöbet tuttu. Tören, Necipoğlu için saygı duruşunda bulunulması ile sona erdi.

Necipoğlu'nun cenazesi, daha sonra cenaze aracına konularak Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Buradaki töreninin ardından Necipoğlu'nun cenazesi Kanlıca'daki aile mezarlığına götürülerek defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1arp Sanatçısı Ceren Necipoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement