2 Bin 400 Afgan Öğretmene Tika'dan Eğitim - Son Dakika
Güncel

2 Bin 400 Afgan Öğretmene Tika'dan Eğitim

2 Bin 400 Afgan Öğretmene Tika\'dan Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Afganistan Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2016 yılından bu yana 2400 Afganistanlı öğretmene kapasite artırıcı eğitimler sonucunda sertifika verildi.

10.04.2017 16:50

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Afganistan Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2016 yılından bu yana 2400 Afganistanlı öğretmene kapasite artırıcı eğitimler sonucunda sertifika verildi.

TİKA'nın Kabil'de bulunan eğitim kampüsünde düzenlenen törene Afganistan Yüksek Öğrenim Bakanı Prof. Farida Momand, Afganistan Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Dr. Nasrin Oriahil, Afganistan Eğitim Bakanlığının Meslek ve Teknik Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Rahil Muhammad Formuly, Afganistan Sağlık Bakanlığı Danışmanı Sayed İsa Mawdodi ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Sertifika töreninde konuşan TİKA Kabil Koordinatör Yardımcısı Gökhan Keser, "Afganistan'da uzun süredir iç savaşlar ve terör olaylarından dolayı çok sayıda öğretmenin çeşitli branşlarda hizmetiçi eğitim faaliyetlerine katılamamasından dolayı Afganistan Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 3000 öğretmene yönelik hizmetiçi eğitim programında TİKA olarak 1575 öğretmenin bu eğitimleri almasına destek olarak başladığımız kapasite arttırma programına 2016 yılında 2000 öğretmenin hizmetiçi eğitimden geçirilmesini sağladık. Bugün bu sayıyı 2400'e çıkarmış bulunmaktayız" dedi.

Keser konuşmasının devamında, "Yine, TİKA'nın yapmış olduğu öğretmen evinde çok iyi şartlarda eğitim alan öğretmen ve uzman öğretmenleri her türlü ihtiyaçları eksiksiz olarak TİKA tarafından karşılanmaktadır. Afganistan'ın geleceği olan öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için öncelikle öğretmenlerin kapasitelerinin geliştirilmesi gerçeğinden yola çıkarak kardeş ülke Afganistan Eğitim Bakanlığı'yla beraber bir çalışma içine girdik ve bu çalışmanın faydalı olduğu kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

2017 yılında da kapasite artırma programı ile şu an 2 bin 400 olan bu sayının 4 bine çıkarılacağının ve güvenlik noktasında bir sorun yaşanmazsa başka şehirlerden de öğretmenler getirerek kapasite artırıcı eğitimler verebileceklerinin altını çizdi. Afganistan Yüksek Eğitim Bakanı Farida Mohmand ise, "Dost ve kardeş ülke Türkiye'den, bizim öğretmenlerimiz için düzenlediği kapasite arttırma eğitimi programı için ve bu programa ciddi teveccühünden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2 Bin 400 Afgan Öğretmene Tika'dan Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement