2014 Türk-Alman Bilim Yılı Açılış Toplantısı" - Son Dakika
Güncel

2014 Türk-Alman Bilim Yılı Açılış Toplantısı"

2014 Türk-Alman Bilim Yılı Açılış Toplantısı"

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl: " 'Bilim ülkeler arasında köprü kuruyor' sloganıyla '2014 Türk Alman Bilim Yılı' geleceğimize birlikte şekil verme iddiasını taşıyor"

06.03.2014 11:49

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Türkiye ile Almanya arasındaki bilimsel çalışmaların geliştirilmesini sağlamak istediklerini belirterek, " 'Bilim ülkeler arasında köprü kuruyor' sloganıyla 'Türk-Alman Bilim Yılı' geleceğimize birlikte şekil verme iddiasını taşıyor" dedi.

"2014 Türk-Alman Bilim Yılı Açılış Toplantısı", Ankara Üniversitesi rektörlük binasında yapıldı. Toplantıya Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve diğer davetliler katıldı.

Programda konuşan Büyükelçi Pohl, iki ülke arasında çok özel bir dostluk olduğuna işaret ederek, "Türk-Alman Bilim Yılı"nın bu dostluktan güç alacağını ifade etti.

Çok sayıda Alman profesörün genç Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşuna büyük katkı sağladığını hatırlatan Pohl, nasyonal sosyalist rejimden kaçan bu akademisyenlerin Türkiye'de ikinci bir vatan bulduklarına dikkati çekti.

Büyükelçi Pohl, bu yıl Türkiye ile Almanya arasında bilimsel alanda başlatılan işbirliğinin 30. yılının kutlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Alman ve Türk üniversiteleri arasında şu anda 990 işbirliği projesi bulunuyor ve bu sayı artma eğiliminde. Özellikle sağlık bilimleri, biyoteknoloji, gıda ve tarım bilimleri alanında iki ülke bilim adamları çok yakın işbirliği içinde. Bu yıl bu çalışmaların geliştirilmesini ve yeni projelerin eklenmesini sağlamak istiyoruz. Zira 'bilim ülkeler arasında köprü kuruyor' sloganıyla '2014 Türk-Alman Bilim Yılı' geleceğimize birlikte şekil verme iddiasını taşıyor."

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş de yaptığı konuşmada, geçmişe bakıldığında Türk-Alman dostluğunun derin bir tarihsel sürece dayandığından bahsederek, Alman bilim insanlarının onlarcasının kentsel yapılanma, akademik yapılanma ve çağdaşlaşma yönünde büyük emekleri olduğuna işaret etti.

Bu yıl içerisinde iki ülke işbirliğiyle her alanda bilimsel etkinlikler, çalıştaylar, konferanslar olacağını belirten İbiş, ayrıca çeşitli yayınlar yapılacağını ve ortak sanat etkinlikleri düzenleneceğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör İbiş, Büyükelçi Pohl'e plaket takdim etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2014 Türk-Alman Bilim Yılı Açılış Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement