21 Yıldır Motor Ustası - Son Dakika
Güncel

21 Yıldır Motor Ustası

21 Yıldır Motor Ustası

(ÖZEL HABER) - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki Sanayi Sitesi'nde 21 yıldır eşi ile birlikte motor tamirciliği yapan Emine Yıldırım'ı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.1992 yılında eşi İlyas Yıldırım'ın açtığı traktör ve kamyonet...

08.03.2013 10:51

(ÖZEL HABER) - Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki Sanayi Sitesi'nde 21 yıldır eşi ile birlikte motor tamirciliği yapan Emine Yıldırım'ı görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

1992 yılında eşi İlyas Yıldırım'ın açtığı traktör ve kamyonet tamirhanesinde ilk zamanlar yemek ve temizlik işleri yapan 46 yaşındaki 4 çocuk annesi Emine Yıldırım, gün geçtikçe tamircilik mesleğini öğrenerek motor ustası oldu. Tamircilik mesleği erkek işi olması dolayısıyla ilk zamanlar kendisinin de yabancılık çektiğini belirten Emine Yıldırım, kocasının desteği ve kendi azmi sayesinde işini öğrendiğini ve severek yaptığını belirtti. Emine Yıldırım, Dinar Sanayi Sitesi'nde erkek mesleğini yapan tek kadın olduğunu, yıllardır bu mesleği yaptığı için komşu esnafların ve dükkana gelen müşterilerin yadırgamadığını ve hatta desteklediklerini söyledi.

Motor Ustası Emine Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için "Kadın azmettikten sonra yapamayacağı, başaramayacağı iş yoktur" mesajını vererek, kadınların hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatının her kolunda da olduğunu söyledi.

Dükkan sahibi ve Emine Yıldırım'ın kocası olan İlyas Yıldırım ise, 1986 yılında evlendiğini, 1992 yılında kendi iş yerini açtığını ve o zamandan beridir eşinin kendisine yardım ederek bu mesleği öğrendiğini ifade etti. Yıldırım,

4 kızının da yaz tatillerinde tamirhaneye gelerek kendilerine yardım ettikleri de anlattı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 21 Yıldır Motor Ustası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement