23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı" Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı" Sona Erdi

23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı" Sona Erdi

Kurultayda, Türkiye, ABD ve Türk cumhuriyetlerinden 350 akademisyen ve eğitimci bildirilerini sundu.

06.09.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen "Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı" tamamlandı.

Üniversitenin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde "21. Yüzyılda Eğitime Kültürel Bakış" temasıyla organize edilen kurultaya yurt içi ve dışından katılan çok sayıda akademisyen ve eğitimci, bildirilerini sundu.

KOÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Celep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurultayda Türkiye, ABD ve Türk cumhuriyetlerinden 350 akademisyen ve eğitimcinin bildirilerini sunduğunu söyledi.

Organizasyonun gelecek yıldan itibaren üst kurultay olarak devam edeceğini belirten Celep, Orta Asya'daki 8 Türk cumhuriyetleriyle iş birliği yapacakları konuları belirlemeye çalıştıklarını anlattı.

Ortaöğretim ve yükseköğretime geçiş sistemlerinin tartışıldığını, yeni okullar açılması gerektiği üzerinde durulduğunu aktaran Celep, şöyle konuştu:

"Kurultayda, liseler arasındaki nitelik farkının mutlaka gereken önlemler alınarak ortadan kaldırılması gerektiği sonucuna varıldı. Atanamayan öğretmenlerin sorunları da tartışıldı. Öğretmen yetiştirilmesi ve atamalarının yapılmasında sorunlar yaşanıyor. Bu konuda akademisyenlerce öneriler sunuldu. Özellikle uzaktan eğitimle öğretmen olunamayacağı belirtildi. Uzaktan eğitimle pedagojik formasyonun öğretmenin niteliğini düşürdüğü, öğretmen yetiştirmede eğitim fakültelerinin ön plana çıkması ve Yükseköğretim Kurulunun bundan sonra uzaktan eğitimle öğretmen olma taleplerini kabul etmemesi gerektiğinin altı çizildi."

Celep, 170 bildiri, iki panel ve çalıştaylar yapıldığı bilgisini vererek, katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kurultayın gelecek yıl "Eğitim Bilimleri Şurası" adıyla gerçekleştirileceğini bildiren Celep, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapılacağını sözlerine ekledi. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23. Ulusal Eğitim Bilimleri Kurultayı' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement