30 Bini Aşkın Çocuğa Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

30 Bini Aşkın Çocuğa Ulaşıldı

30 Bini Aşkın Çocuğa Ulaşıldı

TOÇEV'in '50 ilde 50 kütüphane' projesi 51. kütüphanenin açılışı ile tamamlandı.

20.02.2013 09:41

TOÇEV'in Kütüphaneler projesi ile 30 bini aşkın çocuğa ulaşıldı…

TOÇEV'in, Günebakan projesi dahilinde 2011 yılında, Citibank ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlattığı "Kütüphaneler" projesi, 18 Şubat 2013 tarihinde Çanakkale'nin Kepez ilçesinde yer alan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun kütüphane açılışı ile tamamlandı.

2011 yılında Citibank ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan "Kütüphaneler" projesinde hedeflenen 2012 yılı sonunda 50 okula ulaşılmasıydı. 18 Şubat, Pazartesi günü, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulunda gerçekleştirilen açılış ile 51. kütüphane tamamlanmış oldu. Açılışa il Milli Eğitim Şube Müdürleri Önder Yılmaz ve Esat Engin, Kepez Belediye Başkan Vekili Musa Gökdeniz, Adnan Köse, Kepez Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Suayip Odabaşı katıldı.

2013 yılının ilk aylarında 51. okulun da bir kütüphaneye kavuşturulması ile hedeflenenin bir adım ötesine geçtiklerini belirten TOÇEV Genel Müdürü Bade Takazoğlu şunları söyledi; "Paylaşmayı Seven Parmak Kaldırsın projemiz ile onları okuma şansı olmayan birçok çocuğa kitap ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. 50 ilde 50 kütüphane projemizde de çocuklarımızın ödevlerini yaparken yararlanabilecekleri kaynak kitapların ve klasik eserlerin bulunduğu kütüphaneleri kurmayı hedefledik. Unutmamalıyız ki; geleceğimizi aydınlatan yegane kaynak kitaplardır."

Okumak her çocuğun hakkıdır

Her başarı ile sonuçlanan projenin kuruma yeni bir enerji kazandırdığını ifade eden Takazoğlu; "TOÇEV olarak sloganımız 'Okumak her çocuğun hakkıdır…' Bu tek cümle, 18 yıldır sürdürdüğümüz çalışmalarımızı, hedeflerimizi özetler nitelikte. Kütüphaneler projemiz ile 30 bini aşkın çocuğumuza ulaştık. Bu azımsanamayacak bir rakam. Bu noktada, tüm çalışmalarımızda yanımızda olan Milli Eğitim Bakanlığına ve tabii ki destekleri ile bu projeyi düşünceden gerçeğe dönüştürmemizi sağlayan Citibank'a teşekkür ederiz" dedi.

Citibank'ın desteği ile yürütülen projede okullar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile seçildi. Önceliğin Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına (YİBO) verildiği projeden, kütüphanesi olmayan okulların da yararlanması sağlandı. Okul içerisinde boş olan veya atıl durumda olan bir odanın kütüphaneye dönüştürülerek çocukların adına verimli hale getirilen kütüphanelerde, 10 dolap, 5 masa, 20 sandalye, 300 kitap ve kitapların kayıt altına alınabilmesi için bir bilgisayar hediye edildi. Proje dahilinde bu güne kadar; 50 il/ 51 okul/ 31.714 öğrenciye ulaşıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 30 Bini Aşkın Çocuğa Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement