5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı

5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı

Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5.Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı başladı.

22.11.2012 11:58

Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı başladı.

Antalya Kundu Turizm Bölgesi'ndeki Kervansaray Otel'de düzenlene 5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı'na 140 üniversiteden 250'ye yakın akademisyen katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Farabi Değişim Programı'nın uluslararası anlamda değişimi ifade ettiğine dikkati çeken Kılıç, bu projenin oluşumuna üniversite olarak katkıda bulunduklarını belirtti. Değişim programı sayesinde öğrencilerin bulundukları ülkelerden çok uzak ülkelere gidebildiğine dikkati çeken Kılıç, öğrencileri farklı düşünce medeniyet merkezlerine yönelten bu programın geç kalınmış bir hareket olduğunu ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi olarak uluslararası öğrenci değişimleri anlamında önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Kılıç, amaçlarının bu değişimlerin ortaya koyduğu anlamı uluslararası ölçekte de ifade etmek olduğunu vurguladı.

Kılıç, öğrenci hareketliliğinin, ilişkilerinin, öğrenci ve akademisyenlere ayrı bir zenginlik, ufuk ve tecrübe yaşattığını söyledi.

5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı, yarın sona erecek.

Muhabir: Süleyman Elçin/ Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5. Ulusal Farabi Kongresi ve Eğitim Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement