7. Leyla Gencer Şan Yarışması - Son Dakika
Güncel

7. Leyla Gencer Şan Yarışması

7. Leyla Gencer Şan Yarışması

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nda final heyecanı yaklaşıyor.

18.09.2012 12:01

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın 17 Eylül Pazartesi günü yapılan çeyrek finalinde 3 tanesi Türkiye'den olmak üzere 20 yarışmacı yarı finale katılmaya hak kazandı.

Yarışmanın, 18 Eylül Salı günü (bugün), 11.00-17.00 saatleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda izleyicilere açık olarak yapılacak yarı finalinde,

finale katılmaya hak kazanan yarışmacılar belirlenecek.

Türkiye'nin tek uluslararası şan yarışması olan 7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın İstanbul'daki final serisi tam hız devam ediyor. Berlin, Londra, Viyana, Madrid, Milano ve İstanbul'da gerçekleştirilen jüri karşısındaki canlı ön elemeler sonucunda, 176 aday arasından 40 genç şancı final serisine katılmak üzere İstanbul'a geldi.

Yarışmanın Pazar günü yapılan çeyrek finalinde 3 tanesi Türkiye'den olmak üzere 20 yarışmacı, 18 Eylül Salı günü (bugün) Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek yarı finale katılmaya hak kazandı. 11.00-17.00 saatleri arasında, piyanist Jeong Un Kim eşliğinde dinleyicilere açık olarak gerçekleştirilecek Yarı Final'de finale katılmaya hak kazanan yarışmacılar belli olacak. Final heyecanı için bugün yarı finalde yarışacak yarışmacıların tüm listesini aşağıda bulabilirsiniz.

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın 20 Eylül Perşembe akşamı saat 20.00'de Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek Final Gecesi'nde yarışmacılar jüri tarafından belirlenen aryaları, jüri ve izleyicinin karşısında seslendirecekler. Gecede 8 finaliste, İtalyan şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşlik edecek. Leyla Gencer Şan Yarışması final heyecanı aynı zamanda Skytürk360 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Opera dünyasının yeni yıldızlarını belirleyecek Leyla Gencer Şan Yarışması Jürisinin Başkanlığı'nı bu yıl büyük İtalyan soprano Mirella Freni üstlendi. Jürinin diğer üyeleri ise Opera Dergisi Editörü John Allison, Quartetto Cemiyeti Sanat Direktörü Paolo Arcà, Devlet Opera ve Balesi Baş Rejisörü Yekta Kara, La Fenice Operası Sanat Yönetmeni Fortunato Ortombina, Piyanist Vincenzo Scalera ile Uluslararası Osimo Opera Sanatı Akademisi Sanat Direktörü, Brindisi Verdi Tiyatrosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eurobottega Sanat Direktörü Vincenzo de Vivo.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, La Scala Tiyatrosu Akademisi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen 7. Leyla Gencer Şan Yarışması, Doğuş Grubu ve Garanti Bankası'nın sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve Borusan Holding'in katkılarıyla düzenlenecek.

Leyla Gencer Şan Yarışması Final Heyecanının Biletleri İKSV ve Biletix'te

7. Leyla Gencer Şan Yarışması'nın final gecesinin biletleri, Biletix satış kanalları ve İKSV'den (Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane  212 334 07 00/ hafta içi saat 10.00-18.00 arası) satılıyor. Bilet fiyatları, 40 TL ve 25 TL (öğrenci).

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7. Leyla Gencer Şan Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement