7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu

7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu

Eskişehir'de bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, düzenlenen törenle başladı.

09.09.2013 22:18

Eskişehir'de bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, düzenlenen törenle başladı.

Eski Kurt Kiremit Fabrikası'nın bulunduğu alanda gerçekleştirilen sempozyum, bu yıl mayıs ayında hayatını kaybeden Prof. Dr. Taciser Sivas anısına düzenlendi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sempozyuma her yıl katılımın daha fazla olduğunu ifade ederek, "Her yıl geçtikçe sempozyuma daha farklı bilgi, daha farklı bir yaklaşım oluyor. 7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu ve öncesi şehrimizin bir belleği ve kimliği olma yolunda çok doğru adımlarla ilerliyor" dedi.

Pişmiş Toprak Sempozyumları'nın bir taraftan da vefa projesi olduğunu belirten Ataç, "4'üncü sempozyum arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun adına düzenlenmişti. 6'ncı sempozyumu Ergin Orbey ve Güngör Dilmen'in anısına yapmıştık. O yıl çok değerli iki büyüğümüzü kaybetmiştik. Bu sene de Prof. Dr. Tacisar Sivas hocamızın anısına adadık. Tacisar hocanın 6'ncı sempozyuma kadar çok büyük katkıları oldu. Onu buradan sevgi ve saygıyla yad ediyoruz. Işıklar içinde yatsın" diye konuştu.

Bölgenin ilerleyen yıllarda daha prestijli bir alan haline gelmesini dileyen Ataç, "Bu alan tescilli bir alandır. Bu sempozyum olana kadar bu binanın önünden herkes geçerdi. Korku alanı gibi karanlık ve ıssız bir alandı. Bir anda kentin gözdesi haline geldi. Dileğimiz bu alanın ileride çok daha iyi katlanarak sanat ve kültür merkezi olan prestijli bir alan haline gelmesidir" dedi.

Ataç, 6 yılda 70 heykelin yapıldığı sempozyum ile ilgili bugüne kadar 6 bildiri ve 300 makale yazıldığını sözlerine ekledi. Açılış törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve çok sayıda davetli katılırken, sempozyumun 22 Eylül tarihine kadar süreceği ve halka açık olacağı bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement