8. Cumhurbaşkanı Özal'ın Ölümünün 20. Yılı - Son Dakika
Güncel

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın Ölümünün 20. Yılı

8. Cumhurbaşkanı Özal\'ın Ölümünün 20. Yılı

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20.yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı.

17.04.2013 11:32

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20. yılında Topkapı'daki Anıt Mezar'da düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine, Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Efe, gelini Sinem, torunları Naz ve Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral Metin Salt, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli, eski Anavatan Partisi genel başkanlarından Ali Talip Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanlığı adına Mustafa İsen anıta çelenk bıraktı. Anıt mezara hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına da çelenk konuldu.

Turgut Özal'ın 5 yaşındaki torunu Serra da dedesinin mezarına çiçek bıraktı.

Törende daha sonra Özal ailesi, taziyeleri kabul etti.

-"Şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum"

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın eşi Semra Özal, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Benim bütün gayem bu. Şehit olarak haklarının verilmesini istiyorum. Bu, hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevlidir, hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye erişmesi önemlidir. Bütün haklarının verilmesini istiyorum. Bütün derdim bu" diye konuştu.

Semra Özal, Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin, emekli Tuğgerenal Levent Ersöz hakkında açılanan davanın hatırlatılması üzerine, dosyayı görmediğini belirterek, davada zaman aşımı olmadığını kaydetti.

Turgut Özal'ın oğlu Efe Özal da aynı soru üzerine, mezarın açılmasına karşı çıkan tek kişi olduğunu belirterek, bu konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Efe Özal, ağabeyi Ahmet Özal'ın da rahatsızlığı nedeniyle törene gelemediğini bildirdi.

Tören, Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından sona erdi.

Bu arada, Semra Özal tören alanına merdivenlerin yanına monte edilen sandalye şeklindeki engelli asansörünü kullanarak indi. Özal, törenden ayrılırken de bu sistemi kullanmak istedi. Sistem arızalandığı için Semra Özal'ın oturtulduğu sandalye, yanındaki kişiler tarafından itilerek, hareket ettirildi.

Öte yandan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından da anıt mezarın çevresine, Özal'ın fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Rahmetle anıyoruz" yazılı pankartlar asıldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın Ölümünün 20. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement