85 Yıl Sonra Atatürk'ü Karşıladığı İskeleye Gitti, Duygulandı - Son Dakika
Güncel

85 Yıl Sonra Atatürk'ü Karşıladığı İskeleye Gitti, Duygulandı

85 Yıl Sonra Atatürk\'ü Karşıladığı İskeleye Gitti, Duygulandı

Mustafa Kemal Atatürk'ü 26 Ağustos 1931'de Zonguldak ziyaretinde çiçekle karşılayan Ayten Alper'in heykeli, törenle açıldı. Alper, duygu dolu anlar yaşadı.

26.08.2016 13:20  Güncelleme: 14:51

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü 26 Ağustos 1931'de Zonguldak ziyaretinde çiçekle karşılayan ve şu an 90 yaşında olan Ayten Alper'in heykeli törenle açıldı.

TÖREN YETKİLİLER KATILDI

Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin yıldönümü kutlamaları valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı.

Törene, Vali Yardımcıları Hüseyin Ergi, Ahmet Mailoğlu, Ömer Bedrettin Sağsöz, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız katıldı.

DENİZE KARANFİL BIRAKILDI

Anıta çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından protokol üyeleri, Atatürk'ün kente ilk ayak bastığı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'ne ait lokalin yanındaki iskeleden denize karanfil bıraktı.

TÜRK BAYRAĞI TESLİM EDİLDİ

Deniz polisleri de botla getirdikleri Türk bayrağını Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi'ye verdi. Ergi, Türk bayrağını öperek teslim aldı.

ÇİÇEK VEREN KIZIN HEYKELİ

Zonguldak Belediyesi, 26 Ağustos 1931'de kente gemiyle gelen ve limandaki iskeleden karaya çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 5 yaşındayken çiçekle karşılayan ve şu anda 90 yaşında olan Ayten Alper'in heykelini yaptırdı. Heykelin bugün yapılan açılışına katılan Ayten Alper, kurdeleyi protokol ile birlikte kesti.

85 YIL SONRA AYNI İSKELEDE

Açılışın ardından Ayten Alper, 85 yıl önce gemiyle Zonguldak'a gelen Atatürk'ün karaya ayak bastığı limandaki iskeleye gitti. Elinde çiçekle yıllar önceki aynı heyecanı yaşayan Ayten Alper, karanfilleri denize attı.

"YAŞADIĞIM ANI TARİF EDEMEM"

Duygulanan Ayten Alper, "Bu yaşadığım anı size tarif edemem. Çok büyük heyecan içindeyim. Yıllar sonra aynı yerde aynı iskelede elimde çiçekle sanki Atatürk'ü, bekliyorum. Bu heyecanı yıllar sonra bana yaşatanlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 85 Yıl Sonra Atatürk'ü Karşıladığı İskeleye Gitti, Duygulandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement