97 Parça Ahşap Oyuncak Setiyle Hayal Gücünü Ateşleyin! - Son Dakika
Güncel

97 Parça Ahşap Oyuncak Setiyle Hayal Gücünü Ateşleyin!

97 Parça Ahşap Oyuncak Setiyle Hayal Gücünü Ateşleyin!

Türkiye'nin ilk ve tek yerli ahşap oyuncak markası Neva, 97 parça renkli ve renksiz seçeneği olan oyuncak setiyle güncel hayatın monotonluğundan henüz bihaber çocukların hayal gücünü harekete geçiriyor.

27.07.2011 14:16

Neva Oyuncak Genel Müdürü Ayhan Eren, teknoloji çağında çocukların hazırcı bir mantığa alıştıklarını söyleyerek, "97 parça blok ile çocuklar düşünüyor, hayal ediyor. Hiç aklımıza gelmeyecek nesneler üretip bizi şaşırtıyorlar. Hayal gücü ve üretme yeteneği gelişen çocuk, hayata diğerlerinden bir adım önde başlıyor" dedi.

Günümüz çocukları internet, bilgisayar oyunları, televizyon ve cep telefonlarının zihinsel saldırısına maruz kalırken, bilinçli aileler çocuklarının sağlığını düşünüyor.

Neva Oyuncak'ın 97 parça renkli ve renksiz blokları çocukların sağlığının yanı sıra, hayal gücünün gelişimine de önemli katkıda bulunuyor.

Türkiye'nin ve dünyanın gelişen teknoloji süreci ve bu süreçle değişen yaşam ve alışveriş alışkanlıkları, naturel ürünlere yönelik eğilim, insanları organik ürünler tüketimi konusunda yönlendirdi. Bugünün yetişkinlerinin özlediği topaçlar, zekâ geliştirici oyunlar, el becerisini güçlendiren oyuncaklar üreten Neva, bugün eğitim kurumları için de önemli bir tedarikçi konumunda.

Hayal gücü gelişen çocuk, hayata bir adım önde başlıyor

Neva Oyuncak Genel Müdürü Ayhan Eren, 97 parça blok setle çocukların organizasyon yeteneğinin geliştiğini söyleyerek, "2 yaş ve üzeri çocukların eğitim ve öğretimine katkı sağlamanın yanında zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. Ahşap ve sağlam olmaları nedeniyle, kırılmaları, çocuklara zarar vermeleri söz konusu değil. Kir tutmamaları da o yaşta gördüğü her şeyi ağzına sokan çocukları da mikrop alma riskinden uzak tutuyor. 97 parça blok ile çocuklar düşünüyor, hayal ediyor. Hiç aklımıza gelmeyecek nesneler üretip bizi şaşırtıyorlar. Hayal gücü ve üretme yeteneği gelişen çocuk, hayata diğerlerinden bir adım önde başlıyor" dedi.

Tamamen sağlıklı ve çevreci oyuncaklar ürettiklerini dile getiren Ayhan Eren, özellikle okul öncesi çocukların eğitimi, kişisel gelişimi için çok önemli katkılar sağladıklarını ifade etti. En çok ilgi gören oyuncakları arasında 97 parça blokların yer aldığını kaydeden Eren, bu ürüne 33,90 TL'ye herkesin ulaşabileceğini anlattı.

Oyuncak sektöründe ahşabın payı düşük

Ahşap oyuncak sektörünün Türkiye'de henüz küçük olduğunu belirten Ayhan Eren, "Dünyadaki oyuncak sektörünün büyüklüğü 30-40 milyar dolar civarında. Türkiye'de ise tüm oyuncak pazarı yaklaşık 200 milyon dolar. Ülkemizde 0-14 yaş grubu, oyuncağa ilgi duyan çocuk sayısı yaklaşık 18 milyon. Oyuncak sektörü içinde ahşap oyuncağın payı ise yok denecek kadar düşük. Yaklaşık 8 milyon dolar. Neva Oyuncak olarak 2010 yılında 750 bin adet ahşap oyuncak satışımız var. Bunun yüzde 60'ı topaç. İhracata tam olarak başlamadık, ama Azerbaycan, Singapur, Irak gibi ülkelere de ciddi topaç satışı yaptık. İsveç, Amerika, Arabistan ve Avrupa'nın birçok ülkesinden de yoğun sipariş alıyoruz. Topaç yetiştirmekte zaman zaman güçlük çekiyoruz, ancak bizim için çalışan 4 atölye, bizim oyuncaklarımızı üretmek dışında bir iş yapmıyor. Böylece yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Hedef dünyanın bütün çocuklarını oyuncak sahibi yapmak

Dünyada yaklaşık 2,5 milyar çocuk olduğunu, ancak bunun yarısının oyuncak alamayacak kadar fakir durumda bulunduğunu belirten Eren, "Hedefimiz, bütün çocukları oyuncak sahibi yapmak" diyor. Neva Oyuncak ürünleri şu an NT mağazaları ve SMYK mağazaları ile E-bebek, Kids Centrum, online satış mağazaları ve birçok satış kanalıyla hem dünün, hem de bugünün çocuklarını bekliyor…

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 97 Parça Ahşap Oyuncak Setiyle Hayal Gücünü Ateşleyin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement