AA "Yerel Seçim 2014" projesi - Hasan Öymez - - Son Dakika
Güncel

AA "Yerel Seçim 2014" projesi - Hasan Öymez -

AA "Yerel Seçim 2014" projesi - Hasan Öymez -

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, bu yılın her açıdan zor geçeceğini belirterek, "Bu yıl 2 seçim yapılacak, ikisi de çok riskli seçimler, ülkenin kaderini etkileyecek seçimler.

12.01.2014 16:20

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, bu yılın her açıdan zor geçeceğini belirterek, "Bu yıl 2 seçim yapılacak, ikisi de çok riskli seçimler, ülkenin kaderini etkileyecek seçimler. Bu açıdan bile baktığımızda bize çok yük düşüyor" dedi.

AA'nın 2014 hedeflerini belirlediği planlama toplantısı sona erdi.

Öztürk, toplantının kapanış konuşmasında, 2014 planlamasının yoğun bir çalışmayla yapıldığını söyledi.

Bu yılın her açıdan zor geçeceğini vurgulayan Öztürk, "Riskli bir meslek yapıyoruz, riskli alanlarda meslek yapıyoruz. Dolayısıyla işimizin zor olduğunu sakın unutmayın, zor geçeceğini unutmayın" diye konuştu.

Öztürk, "Bu yıl 2 seçim yapılacak, ikisi de çok riskli seçimler, ülkenin kaderini etkileyecek seçimler. Bu açıdan bile baktığımızda bize çok yük düşüyor" ifadesini kullandı.

Herkesin AA'dan beklentisi olduğunu dile getiren Öztürk, "AA manipülasyon yapmaz, dezenformasyon yapmaz, bilgiyi doğru verir. Hamburg'da neden canlı yayın yapmıyorsunuz diye mesaj atandan tutun da Güney Afrika'da bir olay olduğunda 'oradan haber verin, fotoğraf çekin' diyen insana kadar yüzlerce insanın talebi var. Haklı talepler. Çünkü Anadolu Ajansından beklentiler bugüne kadar karşılanmamış ama biz bir iddiayla ortaya çıktığımız için bizden beklentiler yüksek" değerlendirmesinde bulundu.

Bu süreçte, ailelerin desteğine çok ihtiyaç olduğunu belirten Öztürk, "Çalışanların evde huzur içinde, okyanusta sert dalgalara çarpmış bir geminin limana girmesi gibi, eve geldiğinde o geminin tamir edilmesini, bakıma alınmasını istiyoruz. Evlerimiz bizim sükunet limanlarımızdır. O yüzden eşlerimizden sükunet limanlarında gemiyi bakıma almasını, sevgisiyle bunu yapmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Her alanda bardağın dolu tarafı görülerek hareket edilmesi gerektiğini anlatan Öztürk, sorunların pozitif bakış açısıyla çözülebileceğini kaydetti.

Küçük sorunların ertelenmesi, büyük sorunların çözümü için peşinden koşulması gerektiğini vurgulayan Öztürk, sorunların çözümü konusunda yöneticilerin inisiyatif alması gerektiğini söyledi.

Genel Müdür Yardımcılarından, direktörlere, müdürlere, editörlere daha fazla inisiyatif verilmesini isteyen Öztürk, "Bırakın, hata yapsın. İnsanlar hata yapmamak üzere kurgularsa kendisini o zaman iş üretemez" dedi.

Öztürk, bu yılın hayırlı olmasını ve mutlu haberlere imza atılmasını diledi.

Konuşmanın ardından, yöneticilerin slogan önerileri arasından seçim yapıldı ve AA'nın 2014 sloganı, "GlobAAl2014" olarak belirlendi.

-"Niteliğe ağırlık verilecek bir döneme giriyoruz"

Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, toplantının, geçmişi sorgulama geleceği tayin etme adına önemli bir organizasyon olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Haber üretiminde genel olarak sayısal seviye korunarak niteliğe ağırlık verileceği bir döneme girildiğini ifade eden Ekşi, "Spor servisi, ekonomi finans servisi her geçen gün büyüyor. Bu servisler hedeflerini büyütüyor ama Türkiye içindeki servisler sayılarını koruyarak nitelikli haber örneklerini paylaşacaklar" dedi.

Haber analizlerine bu yıl ağırlık verileceğini belirten Ekşi, "AA'nın Türkiye içinde ve dışında habercilik anlayışının uluslararası standartların üzerine çıkması gerekiyor. Bu anlamda analiz haberciliği çok önemli olacak" diye konuştu. Ekşi, bu yıl haber çeşitliliğinin de artırılmasının planlandığını söyledi.

Ajansın genel üretiminin 2011 yılı ile kıyaslandığında yüzde 110 arttığını vurgulayan Ekşi, bu başarıda tüm çalışanların katkısı olduğunu kaydetti.

-Birim hedefleri

Daha sonra birimler 2014 hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, günde bin 260 olan fotoğraf yayını sayısını bin 700'e, 233 olan video sayısını da 300'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Geçen seneki en önemli atılımlardan birinin AA fotoğraflarının dünyaca ünlü dağıtım ajansları tarafından dünya medyasına dağıtılması olduğunu anlatan Sel, anlaşmalarla AA fotomuhabirlerinin ürünlerinin dünya basınında sıkça yer bulduğunu ifade etti.

Spor Haberleri Editörü Ersin Şiyhan da bu yıl nicelikten çok niteliğe önem vereceklerini belirterek, başta dünya kupası olmak üzere dünyanın merakla izleyeceği organizasyonları yerinde takip etmeyi planladıklarını bildirdi. Şiyhan, "ekospor" terimiyle ilgili yeni ürün paketleri hazırlamayı hedeflediklerini de söyledi.

Ekonomi Haberleri Editörü Fazilet Özer de haber üretiminde niteliğe ağırlık vereceklerini belirterek, uluslararası haber üretimini artırmayı planladıklarını, enerji haberlerine yoğunlaşacaklarını aktardı.

Yeni Medya Haberleri Editör Vekili Behçet Güngör ise 10 milyon 167 bin olan web sayfası ziyaretçi sayısını 15 milyona çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ertuğrul Cingil, 2013 hedeflerini büyük ölçüde tutturduklarını belirterek, "Türkiye'de haber yoğunluğu bakımından ciddi bir doygunluğa ulaştığımızı tespit ettik. Bundan sonra içeriğe yönelik çalışma yapmayı planlıyoruz" dedi.

Cingil, bu yıl haber içeriğine yoğunlaşılacağını ve analiz departmanına destek verileceğini söyledi.

-Dış haberler

Türkiye Dış Haberler Editörü Ogün Duru, dış haberler olarak 2013'te bir yapılanma sürecinden geçtiklerini ve bunun sürdüğünü söyledi. Duru, günlük 45 Türkçe haber sayısını 60'a, 3 olan özel haberi 6'ya çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Arapça, Ortadoğu ve Afrika Direktör Yardımcısı Ekrem Kaftan, Osmanlı coğrafyasında çok zor şartlarda görev yaptıklarını ifade ederek, günlük 223 haber sayısını, Afrika yapılanmasının tamamlanmasının ardından 300'e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Kaftan, Ortadoğu'da da analiz haberciliğe ağırlık verileceğini belirtti.

Avrupa Haber Yayın Yönetmeni Yusuf Kaya ise yapılanma sürecinin devam ettiğini ve gelecek 3 ay içinde yapılanmanın büyük ölçüde tamamlanmasını planladıklarını kaydetti. Kaya, kuracakları ağ ile bütün servislerin taleplerini karşılamaya çalışacaklarını söyledi.

Amerika Bölge Direktörü Hasan Hüseyin Köşker ise günlük 15 Türkçe, 5 İngilizce haber sayısını, haberci ekibin genişlemesiyle yüzde 100 artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Köşker, Güney Amerika'da 12 ülkede Türkçe, İngilizce yayın yapmayı öngördüklerini de bildirdi.

-Destek birimleri

AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin de kendisine bağlı direktörlüklerin diğer birimlere görevlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için destek verdiğini kaydetti. Daha sonra bağlı birimler sunumlarını yaptı.

İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Hayrettin Özçelik, bu yıl performans değerlendirme çalışmasının daha etkin uygulanacağını, insan kaynakları dosyalarının tamamını dijital ortama aktararak her personelin kendi verisine ulaşacağı bir sistem oluşturulacağını bildirdi. Özçelik, TÖMER ile anlaşma yapılarak personelin yabancı dil eğitimine destek verileceğini bildirdi.

Finans Direktörü Seyfi Yıldız da bütçe disiplini, mali kontrol, doğru ve hızlı raporlama çerçevesinde çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.

Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Mücahit Soykan ile Avrupa Bölge Direktörü Ural Yeşil, bu yıl Afrika'da 4, Pekin, Londra ve Paris'te birer ofis açılacağını aktardı.

Hukuk İşleri Müdürü Şerife Arıman da önleyici hukuk hizmetinin yerleştirilmesi ve toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının hedeflendiğini, sandıkla ilgili davaların sulh yoluyla sonuçlandırılmasının planlandığını bildirdi.

-Abone sayısının artırılması hedefleniyor

AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu da son dönemde uluslararası yapılanmaya ağırlık verildiğini anımsatarak, kendisine bağlı direktörlüklerin bu çerçevede ihtiyaçları en iyi şekilde belirleyerek planlamalarını yapacaklarını söyledi.

Kurumsal İletişim Direktörü Mustafa Solmaz, Bilgi Teknolojileri Direktörü Yakup Şıvka, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Yılmaz Yaman da çalışmalarını ve hedeflerini paylaştı.

Bu kapsamda AA'nın abone sayısı ve cirosunun artırılmasının planlandığı belirtildi. Ayrıca Bilgi Teknolojileri Direktörlüğünün Ajansın kullandığı bütün yazılımları kendi bünyesinde üretmesinin öngörüldüğü aktarıldı.

Yönetim Kurulu Üyesi Refik Korkusuz da bölgelerdeki çalışmalarda dikkat edilmesi gereken hukuki konulara ilişkin bilgi verdi.

Bu arada, AA'nın seçim çalışması ve yeni başlayacak yayın dilleri konusundaki çalışmalar da paylaşıldı.

AA "YerelSeçim2014" proje direktörü Hasan Öymez, seçime ilişkin veri toplanması ve dağıtımına ilişkin sunum yaptı.

Fransızca Haber Yayın Projesi Koordinatörleri Faruk Tokat ve Zülal Eser, Fransızca yayın, Avrupa Bölge Haber Editör Yardımcısı Ömer Çetres de Arnavutça yayın hazırlıkları konusunda bilgi verdi.

-hasan öymez

-sandıklı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AA 'Yerel Seçim 2014' projesi - Hasan Öymez - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement